İş Makinası Sektörü Haberleri

Hayali Pilot Olmaktı, Forklift Operatörü Oldu!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde oluklu mukavva ve ambalaj alanında faaliyet gösteren bir fabrikada 11 aydır forklift operatörü olarak çalışan Yasemin Kaya, performansıyla erkeklere taş çıkartıyor.

Yaklaşık 2 yıl önce forklift operatörü olmaya karar veren ve aldığı kursların ardından ehliyet sahibi olan 26 yaşındaki Kaya, 11 ay önce ilçedeki Olmuksan International Paper fabrikasında göreve başladı.

Fabrikadaki 10 erkek forklift operatörünün arasında tek kadın olarak görev yapan Kaya, arkadaşlarıyla beraber günlük bin palet yük taşıyor.

Kullandığı forklifti "Kızım" diye seven, her vardiya öncesi ve sonrasında bakımını yapan Kaya'nın gösterdiği performans, firma yöneticilerinin de takdirini topluyor.

Hayali pilot olmaktı

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genelde erkek işi olarak bilinen forklift operatörlüğünde işe başladığı ilk dönemlerde zorluk çektiğini anlattı.

Yaklaşık 11 ay önce işe başladığında erkek çalışanların kendisine şaşkınlıkla baktığını dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

"Bazı arkadaşlarımız yapamayacağımı düşündü ama ben bunu başardım. İlk başlarda bana şaşkın bakan gözler şimdi normale döndü. Daha önce birçok fabrikada çalıştım ama burası çok güzel. İş güvenliğine çok önem veriliyor. Ayrıca yemekleri çok güzel. Herkes çalıştığı yerde kilo verir ben kilo aldım. Kadın olmanın avantajları da var. Erkek arkadaşlarımız sağolsun hep yardımcı oluyorlar. İşverenlerimizle de sıkıntılarımızı paylaşabiliyoruz. Kadın isterse yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Benim hayalim pilot olmaktı ama forklift operatörü oldum. Belki bundan sonra tır şoförlüğü yapabilirim."

Performansı örnek olacak düzeyde"

Firmanın İnsan Kaynakları Direktörü Ayça Kut ise bu tür fabrikalarda kadın istihdamının zor olduğunun altını çizdi.

Bursa'daki fabrikada farklı pozisyonlarda 10 kadının çalıştığını dile getiren Kut, "Çalışanlarımızın arasında yer alan Yasemin Kaya, 11 ay önce işe başladı. Performansından çok memnunuz. Yasemin'in performansı birçok çalışanımıza örnek olacak düzeyde. Özellikle disiplin ve düzen anlamında çok önemli katkılarının olduğunu gözlemliyoruz." dedi.


1050 kez görüntülendi 13 Aralık 2017

Güncel İş Makinası Sektörü Haberleri

İnşaattan madenciliğe, tarımdan sanayiye kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan iş makineleri sektörü, 2023 yılında kendini gösteren güçlü satış trendiyle dikkat çekiyor.

14 Kasım 2023
Ülkemizde çeşitli sektörlere doğrudan veya dolaylı hizmet sağlayan iş makineleri sektörü, 2023 yılında da güçlü bir satış ivmesi sergilemeye devam ediyor. İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından açıklanan tahminlere göre, temmuz ayında T&uum...

14 Ağustos 2023
İş ve istif makineleri sektöründe talep, üç yıl önce başlayan artış eğilimini mayıs ayında da sürdürdü. Türkiye'de İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ve İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) tarafından açı...

05 Temmuz 2023
Ekonomideki daralmayı en sert şekilde yaşayan sektörlerin başında gelen Türkiye iş makineleri pazarında 2019 yılının ilk 2 ayında iş makineleri satışları %75,5 ve istif makinesi satışları %51,1 azaldı.

12 Mart 2019

Kiralık İş Makinası Arayanlar

Malatya'da Kiralık Paletli Ekskavatör Aranıyor

3 adet, Süre: 5 Ay
Malatya, Merkez'de bulunan konut projesinde hafriyat işlerinde kullanılacak, 30T-35T arası kapasiteli, kırıcısı olan, operatörlü 3 adet paletli ekskavatör kiralanacaktır... Devamı

2 firma teklif verdi 23 Nisan 2024

İzmir'de Kiralık Aydınlatma Kulesi Aranıyor

3 adet, Süre: 1 Gün
İzmir, Ege Üniversitesi bahçesinde gala yemeği için aydınlatmada kullanılacak, 10 kVA kapasiteli, 3 adet dizel jeneratör kiralanacaktır.

22 Nisan 2024

Adana'da Kiralık Su Tankeri (Arazöz) Aranıyor

1 adet, Süre: 3 Ay
Adana, Saimbeyli ilçesinde bulunan maden şantiyesine 8km mesafeden su taşımada kullanılacak, 15T-20T arası kapasiteli, şoförsüz su tankeri (arazöz) kiralanacaktır.

1 firma teklif verdi 22 Nisan 2024

Konya'da Kiralık Traktör Aranıyor

2 adet, Süre: 2 Hafta
Konya, Ereğli ilçesinde tarla sürmede kullanılacak, 75'lik, çift çeker, şoförsüz 2 adet traktör kiralanacaktır.

22 Nisan 2024

Eskişehir'de Kiralık Kırkayak Kamyon Aranıyor

40 adet, Süre: 12 Ay
Eskişehir, Mihalıççık ilçesinde bulunan kömür maden ocağında kömür nakliyesi için, çift çeker, hardox kasa, şoförlü 40 adet kırkayak kamyon kiralanacaktır. Şoförler için... Devamı

2 firma teklif verdi 22 Nisan 2024

Eskişehir'de Kiralık Paletli Ekskavatör Aranıyor

7 adet, Süre: 12 Ay
Eskişehir, Mihaliççık ilçesinde dekupaj işinde kullanılacak, 45T-50T arası kapasiteli, 7 adet operatörlü paletli ekskavatör kiralanacaktır. Operatörler için kalacak yer ... Devamı

5 firma teklif verdi 22 Nisan 2024
Makinaparkuru'na, 2016 yılından itibaren;
20.000

Kiralık iş makinası arayan müşteriler istedikleri iş makinası detaylarını (hangi iş makinası, kaç adet, ne için kiralanmak isteniyor vb...) Makinaparkuru.com'a ileterek talep oluşturur.

7.000

Makinaparkuru.com, gelen talepleri iş makinası tedarikçisi olarak kayıt olan anlaşmalı iş makinası sahiplerine gönderir.

40.000
Firma Fiyat Teklifi Gönderdi

İş makinası sahipleri en kısa sürede fiyat tekliflerini iletir. Talep sahibi ve iş makinası sahibi firmaya hızlı iletişim için gerekli bilgiler gönderilir. Makinaparkuru.com herhangi bir komisyon talep etmez.