İş Makinası Sektörü Haberleri

Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne Göre Şoförlere Zorunlu Eğitim Geliyor!

8 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre şoförlerin yılda en az 7 saat, yüzde 70'i pratik, yüzde 30'u teorik olmak üzere güvenli sürüş eğitimi almaları zorunluluğu getirildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan "Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği ile belge düzenlemede, bürokrasiyi azaltacak ve e-devlet kullanımını artıracak yöntemleri geliştirdik. Trafik güvenliğinin sağlanması görevi çerçevesinde, taşımacılık yapan şoförlere yönelik ilave tedbirler kapsamında yıllık olarak güvenli sürüş eğitimi getirdik. Yetki belgesi sahipleri, çalıştırdıkları şoförlerin Milli Eğitim Bakanlığınca yetkilendirilen özel mesleki yeterlilik kurslarından yılda en az 7 saat, yüzde 70'i pratik, yüzde 30'u teorik olmak üzere güvenli sürüş eğitimi almalarını sağlayacak." dedi.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ndeki değişiklikleri değerlendirdi.

Bakanlığa iletilen sorunlar, mevzuatta yaşanan tereddütler ve mahkeme kararları esas alınarak mevzuatta birçok düzenleme yapıldığını belirten Arslan, vatandaşın belge alma şartlarının hafifletilmesi, belge ücretlerinin yüzde 50'ye yakın düşürülmesi gibi değişikliklere gidildiğini söyledi.

Yetki belgesi yenileme sırasında ödenecek taşıt kartı ücretinin 98 liradan 60 liraya düşürüldüğüne işaret eden Arslan, K1 yetki belgeleri için istenen şartların hafifletilerek belge ücretlerinin düşürülmesi ve belgelerin iptal edilmesine ilişkin şartların azaltılarak, firmaların bu yöndeki mağduriyetlerinin önüne geçilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Arslan, daha önce belge alanlardan belgeleri iptal edilen veya yenileme hakkını kaybeden firmalara, yüzde 50 indirimli yeniden belge alma imkanı sağlandığını vurgulayarak, "Asgari kapasiteyi sağlayanların veya ilave edilecek taşıtlar için muayenesi bulunanların yaş şartlarının azaltılması/kaldırılması sağlanacak." dedi.

Kargo taşımacılığında güvenlik esaslı tedbirle kargo alımı ve tesliminde kontrol mekanizmasının getirildiğini belirten Arslan, tüketicilerin korunmasına ilişkin ilave tedbirlerin belirlendiğini bildirdi.

Arslan, trafik güvenliğinin sağlanması görevi çerçevesinde, şoförlere yönelik ilave tedbirler kapsamında, yıllık güvenli sürüş eğitimi getirildiğini vurgulayarak, "Yetki belgesi sahipleri, çalıştırdıkları şoförlerin Milli Eğitim Bakanlığınca yetkilendirilen özel mesleki yeterlilik kurslarından yılda en az 7 saat, yüzde 70'i pratik, yüzde 30'u teorik olmak üzere güvenli sürüş eğitimi almalarını sağlayacak." dedi.

Kaynak: Kamyonum


1571 kez görüntülendi 10 Ocak 2018

Güncel İş Makinası Sektörü Haberleri

İnşaattan madenciliğe, tarımdan sanayiye kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan iş makineleri sektörü, 2023 yılında kendini gösteren güçlü satış trendiyle dikkat çekiyor.

14 Kasım 2023
Ülkemizde çeşitli sektörlere doğrudan veya dolaylı hizmet sağlayan iş makineleri sektörü, 2023 yılında da güçlü bir satış ivmesi sergilemeye devam ediyor. İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından açıklanan tahminlere göre, temmuz ayında T&uum...

14 Ağustos 2023
İş ve istif makineleri sektöründe talep, üç yıl önce başlayan artış eğilimini mayıs ayında da sürdürdü. Türkiye'de İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ve İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) tarafından açı...

05 Temmuz 2023
Ekonomideki daralmayı en sert şekilde yaşayan sektörlerin başında gelen Türkiye iş makineleri pazarında 2019 yılının ilk 2 ayında iş makineleri satışları %75,5 ve istif makinesi satışları %51,1 azaldı.

12 Mart 2019

Kiralık İş Makinası Arayanlar

Mersin'de Kiralık Kompresör Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Hafta
Mersin, Tarsus OSB'de bulunan fabrika içerisinde kazan yapımında kaplama için hava üretmede kullanılacak, 7bar, 10m³ kapasiteli dizel kompresör kiralanacaktır.

18 Nisan 2024

Kayseri'de Kiralık Traktör Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Ay
Kayseri, Kocasinan ilçesinde bulunan tarlada ekim ve dikim işlerinde kullanılacak, tek çeker, 55'lik, şoförsüz traktör kiralanacaktır.

18 Nisan 2024

Malatya'da Kiralık Su Tankeri (Arazöz) Aranıyor

1 adet, Süre: 12 Ay
Malatya, Yeşilyurt ilçesinde bulunan konut şantiyesinde su çekmek kullanılacak, 20T arası kapasiteli kapasiteli, ön-arka sulama ve toma sistemleri olan, operatörsüz su t... Devamı

3 firma teklif verdi 18 Nisan 2024

Balıkesir'de Kiralık Telehandler Manitou Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Saat
Balıkesir, Gömeç de 4. katta bulunan eve klima takmak için personel yükseltmede kullanılacak, 18m yüksekliğe ulaşabilen, sepeti olan telehandler (Manitou) kiralanacaktı... Devamı

17 Nisan 2024

Antalya'da Kiralık Portatif Benzinli Jeneratör Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Ay
Antalya, Finike ilçesinde bulunan mermer ocağında elektrik takviyesi için kullanılacak, 300kVA kapasiteli, portatif benzinli jeneratör kiralanacaktır.

17 Nisan 2024

Tekirdağ'da Kiralık Kompresör Aranıyor

4 adet, Süre: 3 Ay
Tekirdağ, Merkez'de sabit noktada kumlamada işlerinde hava üretmede kullanılacak, 8bar kapasiteli, 4 adet dizel kompresör kiralanacaktır.

17 Nisan 2024
Makinaparkuru'na, 2016 yılından itibaren;
20.000

Kiralık iş makinası arayan müşteriler istedikleri iş makinası detaylarını (hangi iş makinası, kaç adet, ne için kiralanmak isteniyor vb...) Makinaparkuru.com'a ileterek talep oluşturur.

7.000

Makinaparkuru.com, gelen talepleri iş makinası tedarikçisi olarak kayıt olan anlaşmalı iş makinası sahiplerine gönderir.

40.000
Firma Fiyat Teklifi Gönderdi

İş makinası sahipleri en kısa sürede fiyat tekliflerini iletir. Talep sahibi ve iş makinası sahibi firmaya hızlı iletişim için gerekli bilgiler gönderilir. Makinaparkuru.com herhangi bir komisyon talep etmez.