İş Makinası Sektörü Haberleri

Türkiye'deki Tünel Projeleri Dünyaya Tanıtıldı!

Tunnel Turkey 2017 “Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu” TÜNELDER ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Ülkemizde Tünel yapımının geldiği son nokta, kullanılan yeni teknikler, devlet yatırımları, karşılaşılan zorluklar ve Dünya'daki yeni gelişmelerin paylaşıldığı TUNNEL TURKEY 2017 “Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu” 2 - 3 Aralık 2017 tarihlerinde İstanbul Wyndham Grand Levent Hotel'de gerçekleştirildi. Sempozyum TÜNELDER ev sahipliğinde yapıldı.

“Türkiye geleceğin tünel cenneti”

Tünelcilik Derneği Başkanı Prof.Dr. Nuh Bilgin, sempozyumun açılış konuşmasını yaptı. Bilgin, "Türkiye, geleceğin tünel cennetidir. Son yıllarda yapılan yatırımlarla birlikte hızla gelişen sektör faaliyetleri, çok zor jeolojik şartlara rağmen durmadan ilerliyor. Düzenlediğimiz etkinlikte Türkiye'deki tünel yapım teknolojilerinin geldiği noktaya dikkati çekiyoruz. Her yıl katıldığımız veya düzenlediğimiz uluslararası etkinliklerde Türkiye'nin tanıtımına ve de sektöre katkıda bulunuyoruz. Tunnel Turkey 2017 için “Tünelciliğin Zorlukları” olarak belirlediğimiz ana temayla, mekanize ve klasik tünelcilik uygulamaları ve çalışmaları ile uluslararası bilgi platformu oluşturduk" dedi.

20 Ülkeden Sektör Temsilcileri Katıldı

Uluslararası Tünelcilik Sempozyumu'na Çin, A.B.D, Hindistan, İsviçre, İran, Güney Kore, İtalya, Belçika, İngiltere ve Rusya başta olmak üzere, 20 ülkeden sektör temsilcileri katıldı. Sempozyum, konuklar için organize edilen Türk Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle başladı. Yerli ve yabancı yaklaşık 400 kişinin dinlediği oturumlarda; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile DSİ Genel Müdürlüğünden yetkililer de etkinlikte yer aldılar. Sektör olarak tünel projelerinin geldiği noktanın önemini anlatan konuşmalardan sonra diğer oturum konuşmacıları da 2 gün boyunca teknik konular ve gelişmeler hakkında bilgiler verdiler. Uluslararası Tünelciler Birliği (ITA)'nın Genel Sekreteri Sn. Olivier Vion'un da takip ettiği sempozyumda ayrıca sergi alanında, tünel yapım teknolojileri ve ekipmanlarını üreten 34 yerli ve yabancı firma stant açarak hazır bulundu.

İstanbul'daki Metro Uzunluğu Hedefi 2019'da 400 Km

Sempozyumda, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile İstanbul'da planlanan, inşaatı devam eden ve hizmete giren onlarca tünel projesinin, ekonomik büyüme için oldukça önemli olduğuna vurgu yapıldı. Devam eden metro tünelleri projelerinden bilgiler veren konuşmacılar, çalışmaların ve yatırımların devlet desteği sayesinde çok hızlı ilerlediğini, 1 yıl sonra İstanbul'daki metro hatlarının toplam uzunluğunun 400 kilometreyi bulacağını belirttiler. Ayrıca, Tünelcilik Derneği (TÜNELDER) tarafından Türkiye Tünelciler Günü olarak ilan edilen 3 Aralık, sempozyumun son gününde katılımcılara verilen akşam yemeğinde kutlandı.


1619 kez görüntülendi 11 Aralık 2017

Güncel İş Makinası Sektörü Haberleri

İnşaattan madenciliğe, tarımdan sanayiye kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan iş makineleri sektörü, 2023 yılında kendini gösteren güçlü satış trendiyle dikkat çekiyor.

14 Kasım 2023
Ülkemizde çeşitli sektörlere doğrudan veya dolaylı hizmet sağlayan iş makineleri sektörü, 2023 yılında da güçlü bir satış ivmesi sergilemeye devam ediyor. İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından açıklanan tahminlere göre, temmuz ayında T&uum...

14 Ağustos 2023
İş ve istif makineleri sektöründe talep, üç yıl önce başlayan artış eğilimini mayıs ayında da sürdürdü. Türkiye'de İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ve İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) tarafından açı...

05 Temmuz 2023
Ekonomideki daralmayı en sert şekilde yaşayan sektörlerin başında gelen Türkiye iş makineleri pazarında 2019 yılının ilk 2 ayında iş makineleri satışları %75,5 ve istif makinesi satışları %51,1 azaldı.

12 Mart 2019

Kiralık İş Makinası Arayanlar

Mersin'de Kiralık Kompresör Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Hafta
Mersin, Tarsus OSB'de bulunan fabrika içerisinde kazan yapımında kaplama için hava üretmede kullanılacak, 7bar, 10m³ kapasiteli dizel kompresör kiralanacaktır.

18 Nisan 2024

Kayseri'de Kiralık Traktör Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Ay
Kayseri, Kocasinan ilçesinde bulunan tarlada ekim ve dikim işlerinde kullanılacak, tek çeker, 55'lik, şoförsüz traktör kiralanacaktır.

18 Nisan 2024

Malatya'da Kiralık Su Tankeri (Arazöz) Aranıyor

1 adet, Süre: 12 Ay
Malatya, Yeşilyurt ilçesinde bulunan konut şantiyesinde su çekmek kullanılacak, 20T arası kapasiteli kapasiteli, ön-arka sulama ve toma sistemleri olan, operatörsüz su t... Devamı

3 firma teklif verdi 18 Nisan 2024

Balıkesir'de Kiralık Telehandler Manitou Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Saat
Balıkesir, Gömeç de 4. katta bulunan eve klima takmak için personel yükseltmede kullanılacak, 18m yüksekliğe ulaşabilen, sepeti olan telehandler (Manitou) kiralanacaktı... Devamı

17 Nisan 2024

Antalya'da Kiralık Portatif Benzinli Jeneratör Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Ay
Antalya, Finike ilçesinde bulunan mermer ocağında elektrik takviyesi için kullanılacak, 300kVA kapasiteli, portatif benzinli jeneratör kiralanacaktır.

17 Nisan 2024

Tekirdağ'da Kiralık Kompresör Aranıyor

4 adet, Süre: 3 Ay
Tekirdağ, Merkez'de sabit noktada kumlamada işlerinde hava üretmede kullanılacak, 8bar kapasiteli, 4 adet dizel kompresör kiralanacaktır.

17 Nisan 2024
Makinaparkuru'na, 2016 yılından itibaren;
20.000

Kiralık iş makinası arayan müşteriler istedikleri iş makinası detaylarını (hangi iş makinası, kaç adet, ne için kiralanmak isteniyor vb...) Makinaparkuru.com'a ileterek talep oluşturur.

7.000

Makinaparkuru.com, gelen talepleri iş makinası tedarikçisi olarak kayıt olan anlaşmalı iş makinası sahiplerine gönderir.

40.000
Firma Fiyat Teklifi Gönderdi

İş makinası sahipleri en kısa sürede fiyat tekliflerini iletir. Talep sahibi ve iş makinası sahibi firmaya hızlı iletişim için gerekli bilgiler gönderilir. Makinaparkuru.com herhangi bir komisyon talep etmez.