İş Makinası Sektörü Haberleri

Yerli Üretim İş Makinaları Antalya'da Görücüye Çıkıyor

Türkiye'nin yerli üretim iş makinaları görücüye çıkıyorAntalya'da 4 Ekim'de başlayacak olan ve tamamen yerli üretim iş makinalarının yer aldığı fuarı Ortadoğu, Orta Asya ve Balkanların seçkin karar vericileri de takip edecek. Fuar Organizatörü Utku Bengisu: "Türkiye'de yerli imalatçı olması şartını ortaya koyduk ve yerli teknolojimizi piyasaya anlatalım ve uluslararası düzeyde de yerli teknolojimizin geldiği noktayı göstermek istedik. "ANFAS Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı: "Buradan sesleniyoruz; bizim yerli makinalarımız sizin makinalarınız kadar güçlü, kuvvetli ve kaliteli".

Antalya'da tamamen yerli iş makinaları ile ekipmanlarının yer alacağı Uluslararası İş ve İnşaat Makineleri Fuarı başlıyor. Yerli üretim iş makinalarının ihracatına büyük katkı sağlanması hedeflenen fuarı Afrika, Ortadoğu, Orta Asya ve Balkanların seçkin karar vericileri de takip edecek. Antalya'da Uluslararası İş ve İnşaat Makineleri Fuarı 04-08 Ekim 2017 tarihleri arasında Antalya Anfaş Expo Center'da ziyaretçilerine kapılarını açıyor. 40.000 m kapalı alan ve 35.000 m açık alanda düzenlenecek olan fuarda tamamen yerli üretim olan beton, asfalt, tünel, kaldırma, maden, taşıma makinaları ve ekipmanları ile iş makinaları yedek parçaları ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Özellikle iş makinaları sektörünün tartışmasız en büyük hedef pazarlarının başında gelen Afrika pazarı başta olmak üzere, Ortadoğu, Orta Asya ve Balkanların seçkin karar vericileri de fuar alanına gelerek incelemelerde bulunacak.

Aralarında Togo, Burkina Faso, Sierra Leone, Etiyopya, Nijerya, Gana, Cezayir, Uganda, Cibuti, Nijer, Benin, Cezayir, Mısır, Zambia, Umman, Irak, Afganistan, İran, Kazakistan, Özbekistan, Gürcistan gibi iş makinaları sektörünün en özel pazarlarının en seçkin iş adamları, iş ve inşaat makinaları sektörünün büyük alıcılarını Antalya Anfaş Expo Center'da Türkiye İş ve İnşaat Makinaları ve Ekipmanları üreticileri ile buluşacak.Fuarda, yerli imalatçı şartıFuar öncesinde ANFAŞ Fuar Alanı'nda bir basın toplantısı düzenlendi. Türkiye'nin ilk kadın operatörünü Ayşe Çaylı'nın da yer aldığı toplantıda konuşan, Fuar Organizatörü Utku Bengisu fuarın en önemli özelliğinin fuarda yer alacak makinaların tamamen yerli malı olması olduğunu söyledi.

Yerli teknolojiyi ön plana çıkarmak ve ihracatı arttırmak için çok katı bir kural koyduklarını belirten Bengisu, "İlk defa biz fuarla ilgili çok katı bir kural koyarak, ekonominin aslında temel kurallarına da çok aykırı olarak katılımcıyı seçerek bu fuarı aldık. Türkiye'de yerli imalatçı olması şartını ortaya koyduk ve yerli teknolojimizi piyasaya anlatalım ve uluslararası düzeyde de yerli teknolojimizin geldiği noktayı göstermek istedik" dedi."Çok farklı coğrafyadan üst düzey ticaret adamlarını ağırlayacağız"Fuar alanında 204 firmanın tamamına yakınını Türkiye'de üretim yaptığına dikkat çeken Bengüsu, "Türkiye'de teknoloji geliştiren, yabancı ülkelere ihracat yapan firmalar yer alacak. İkinci önemli özelliği ise, bu fuarda ilk defa Antalya'ya hatta Türkiye'ye ilk defa ayak basacak olan Afrika'nın 22 ülkesinden önemli ziyaretçiler ağırlayacağız. Bunlar, Türek iş makinaları sektörünün dünyada rakipleri olan Çin, Amerika, İtalya, Kore, Hindistan gibi önemli ülkelerin makinalarını ilgili Afrika ülkelerinde satan distribütörler. Önemli 400 kişiyi Türkiye'ye, Antalya'ya davet ettik. Çoğu Antalya kelimesini ilk defa duyuyordu. Çok farklı bir coğrafyadan üst düzey gelir grubuna mensup önemli ticaret adamlarını Türkiye'de ağırlayacağız" diye konuştu."Türkiye, iş makinalarında 11'inci pazar " Türkiye iş makinaları sektöründe dünyanın en önemli 11'inci pazarı olduğunu kaydeden Bengisu, amaçlarının yerli imalatçıyı yurt dışında temsil ettirmek aynı zamanda da yurt içinde kullanıma teşvik ettirmek olduğunu söyledi.

Türkiye'de iş makinasının yoğun olarak kullanıldığına da işaret eden Bengisu, "İthalat, yerli imalatın biraz önünde. Buna yönelik bir farkındalık oluşturmak için Türkiye iş ve inşaat sektörünün yerli malı haftasını düzenliyoruz. Sloganımız, 'her şey yerli yerinde'. Böyle bir fuara ev sahipliği yapacağımız için heyecanımız yüksek, motivasyonumuz yüksek" dedi.127 ülkeye ihracatİş makinaları sektörünün hızla büyüdüğüne dikkat çeken Fuar Danışma Kurulu Başkanı Faruk Aksoy ise, Türkiye'nin iş makinaları sektöründe dünyada iyi bir yeri olduğuna değindi. Türkiye'nin Afrika ile arasındaki iş ticaretini de değerlendiren Aksoy, "Türkiye'nin 127 ülkeye ihracatı bulunuyor. Hükümetimiz son 14-15 senedir Afrika ile ticareti geliştirmek için çok ciddi çalışmalar yaptı. Bunun da katkılarını görmeye başladık. 2003 yılında 5 milyar dolar olan ticaret hacmimiz 2017 yılı itibariyle 20 milyar dolara ulaştı" dedi."En az sizinkiler kadar güçlü ve kaliteli"ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı ise, geçmişte yurt dışında gördüğü iş makinalarını bir gün Türkiye'de görebilmek için umut ettiğini ve bunun sonunda gerçekleştiğini ifade ederek, "ANFAŞ Yönetim kurulu başkanı ve camiası olarak böyle bir fuara ev sahipliği yapmaktan dolayı inanılmaz mutluluk duyduk. Bunun da devam edeceğini umuyorum. Çünkü artık biz de başkaları kadar akıllıyız, ne onlar bizden fazla akıllı ne de biz onlardan ama Türkiye'deki bilgi beceriyi de artık Avrupa görüyor. Biz de buradan sesleniyoruz, 'gelin bizim yerli makinalarımız sizin makinalarınız kadar güçlü, kuvvetli ve kaliteli" şeklinde konuştu."Arabayı kullanamam, iş makinası benim için çok kolay"Toplantı sonrası ise Türkiye'nin ilk kadın operatörlerinden 27 yaşındaki Ayşe Çaylı, yerli üretim olan iş makinasıyla küçük bir gösteri yaptı. Usta operatörlere taş çıkaran Çaylı, manevraları ve makinanın arka levyesiyle yaptığı şovla görenleri hayrete düşürdü. Çobanlık yapan babasının aldığı iş makinasını kullanarak 8 yıldır operatörlük yaptığını söyleyen Çaylı, "Kullanmakta hiç zorlanmıyorum. Görenler çok şaşırıyor ama artık alışkınım. Araba kullan deseler kullanamam ama bu makinayı kullanmak bana çok kolay geliyor" dedi.


920 kez görüntülendi 30 Eylül 2017

Güncel İş Makinası Sektörü Haberleri

İnşaattan madenciliğe, tarımdan sanayiye kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan iş makineleri sektörü, 2023 yılında kendini gösteren güçlü satış trendiyle dikkat çekiyor.

14 Kasım 2023
Ülkemizde çeşitli sektörlere doğrudan veya dolaylı hizmet sağlayan iş makineleri sektörü, 2023 yılında da güçlü bir satış ivmesi sergilemeye devam ediyor. İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından açıklanan tahminlere göre, temmuz ayında T&uum...

14 Ağustos 2023
İş ve istif makineleri sektöründe talep, üç yıl önce başlayan artış eğilimini mayıs ayında da sürdürdü. Türkiye'de İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ve İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) tarafından açı...

05 Temmuz 2023
Ekonomideki daralmayı en sert şekilde yaşayan sektörlerin başında gelen Türkiye iş makineleri pazarında 2019 yılının ilk 2 ayında iş makineleri satışları %75,5 ve istif makinesi satışları %51,1 azaldı.

12 Mart 2019

Kiralık İş Makinası Arayanlar

Kocaeli'de Kiralık Kırkayak Kamyon Aranıyor

1 adet, Süre: 2 Hafta
Kocaeli, Akmeşe ilçesinde bulunan çiftlik içerisinde hafriyat taşımada kullanılacak, tek çeker, hardox kasa, şoförlü kırkayak kamyon kiralanacaktır. Şoför için kalacak y... Devamı

25 Nisan 2024

Kütahya'da Kiralık Beko Loder Aranıyor

1 adet, Süre: 6 Ay
Kütahya, Tavşanlı ilçesinde DSİ sulama projesinde kullanılacak, JCB 4CX muadili, forklift çatalı olan, operatörsüz kazıcı yükleyici (beko loder) kiralanacaktır.

2 firma teklif verdi 24 Nisan 2024

Çanakkale'de Kiralık Greyder Aranıyor

1 adet, Süre: 2 Gün
Çanakkale, Ayvacık ilçesinde orman yolunda düzenleme ve temizleme işlerinde kullanılacak, Cat 140H muadili, operatörlü greyder kiralanacaktır. Operatör için kalacak yer ... Devamı

24 Nisan 2024

Malatya'da Kiralık Paletli Ekskavatör Aranıyor

3 adet, Süre: 5 Ay
Malatya, Merkez'de bulunan konut projesinde hafriyat işlerinde kullanılacak, 30T-35T arası kapasiteli, kırıcısı olan, operatörlü 3 adet paletli ekskavatör kiralanacaktır... Devamı

8 firma teklif verdi 23 Nisan 2024

İzmir'de Kiralık Aydınlatma Kulesi Aranıyor

3 adet, Süre: 1 Gün
İzmir, Ege Üniversitesi bahçesinde gala yemeği için aydınlatmada kullanılacak, 10 kVA kapasiteli, 3 adet dizel jeneratör kiralanacaktır.

22 Nisan 2024

Adana'da Kiralık Su Tankeri (Arazöz) Aranıyor

1 adet, Süre: 3 Ay
Adana, Saimbeyli ilçesinde bulunan maden şantiyesine 8km mesafeden su taşımada kullanılacak, 15T-20T arası kapasiteli, şoförsüz su tankeri (arazöz) kiralanacaktır.

3 firma teklif verdi 22 Nisan 2024
Makinaparkuru'na, 2016 yılından itibaren;
20.000

Kiralık iş makinası arayan müşteriler istedikleri iş makinası detaylarını (hangi iş makinası, kaç adet, ne için kiralanmak isteniyor vb...) Makinaparkuru.com'a ileterek talep oluşturur.

7.000

Makinaparkuru.com, gelen talepleri iş makinası tedarikçisi olarak kayıt olan anlaşmalı iş makinası sahiplerine gönderir.

40.000
Firma Fiyat Teklifi Gönderdi

İş makinası sahipleri en kısa sürede fiyat tekliflerini iletir. Talep sahibi ve iş makinası sahibi firmaya hızlı iletişim için gerekli bilgiler gönderilir. Makinaparkuru.com herhangi bir komisyon talep etmez.