İş Makinası Sektörü Haberleri

Caterpillar'den Yeni Nesil 20 Tonluk 320 GC Paletli Ekskavatör

Caterpillar'ın yeni nesil 20 tonluk paletli ekskavatörü 320 GC ve 320 önceki modellere göre çalışma verimliliğini artırıyor, yakıt ile bakım maliyetlerini düşürüyor ve operatör konforunu artırıyor. Yeni ekskavatörler müşterilerin üretkenlik ve maliyet hedeflerini karşılamak için amaca yönelik üretilmiş özellik kombinasyonları sunuyor.

Caterpillar'ın yeni nesil 20 ton boyut sınıfındaki ekskavatörü 320 GC ve 320 önceki modellere göre çalışma verimliliğini artırıyor, yakıt ile bakım maliyetlerini düşürüyor ve operatör konforunu artırıyor. Yeni ekskavatörler müşterilerin üretkenlik ve maliyet hedeflerini karşılamak için amaca yönelik üretilmiş kombinasyonları sunuyor.

Yeni Cat ® 320 üretkenliği artıran entegre kullanım kolaylığı sunan sistemler ile üretkenlik konusunda çıtayı yükseltiyor. Standart teknoloji ile düşük yakıt ve bakım maliyetlerini birlikte sunarak orta-ağır hizmet tipi uygulamalarda düşük maliyetli üretimi mümkün kılıyor.

Düşük-orta hizmet tipi uygulamalar için tasarlanmış olan yeni Cat 320 GC'de daha düşük yakıt tüketimi ve bakım maliyetleri ile üretkenlik özellikleri iyi bir şekilde dengelendi. Sonuçta yüksek güvenilirlik ve saat başına düşük maliyetli performans elde ediliyor.

Verimlilik;                               

Yeni Cat 320 sektörde üretkenliği artırmak için standart olarak fabrikada takılan gelişmiş teknolojilere sahip. Modelde sunulan entegre Cat kolay kullanım sistemleri, klasik tesviye işlemlerine göre çalışma verimliliğini yüzde 45'e kadar artırabiliyor.

Derinlik, eğim ve tesviye ile aradaki yatay mesafe yönlendirmesi yapabilen 2D sistemli CAT kazı kontrol sistemi, operatörlerin istedikleri tesviyeyi hızlı ve hassas bir şekilde elde edebilmelerini sağlıyor. Sistemin elektronik sınırlama özelliği sayesinde ekskavatörün, operatör tarafından belirlenen noktaların dışına çıkması engelleniyor. Makine yüksek gerilim hatlarının ve köprülerin altında veya trafiğin yakınında güvenli bir şekilde çalışabiliyor. Standart 2D sistem, Gelişmiş 2D özelliğine sahip CAT kazı kontrol sistemi veya 3D özelliğine sahip kazı kontrol sistemine yükseltilebiliyor.

Standart Cat kazı kontrol destek sistemi bom, stik ve kova hareketlerini otomatik hale getiriyor. Böylece operatör sadece stik levyesini çekerek istediği eğimi basit şekilde elde edebiliyor. Cat 320 fabrikadan entegre Cat kantar sistemi ile geliyor. Bu sistem hareket halinde tartma kabiliyeti ile hassas yük hedefleri ve yüksek yükleme verimliliği sağlıyor. Ayrıca kamyonu az veya fazla yüklememek için hareket ettirme ihtiyacı olmadan gerçek yük kapasitesi ölçümü yapılabiliyor. Cat LINK™ donanım ve yazılımları şantiyeyi ofislere bağlıyor ve müşterilere makine açısından kritik çalışma bilgilerini sağlıyor.

Yakıt;

Dayanıklı Cat motorları, iki yeni ekskavatörde göreve uygun 107 - 117 kW arasında güç değerleri sunuyor. Yüksek verimli yeni nesil makineler önceki benzer modellere göre yüzde 25'e kadar daha az yakıt tüketiyor. Yeni akıllı modda çalışma, motor ve hidrolik gücünü kazma koşullarına otomatik olarak uyarlayıp yakıt tüketimini ve performansı optimize ediyor. Yakıt tüketimini daha fazla düşürmek için hidrolik isteği olmadığında motor devri otomatik olarak düşürülüyor.

Tek fanlı sistemlerden daha yüksek verimli olan yeni soğutma sisteminde birden fazla elektrikli fan var. Bunlar birbirinden bağımsız olarak hidrolik yağı, radyatör ve havadan havaya son soğutucu sıcaklıklarını takip ederek tam olarak gereken hava akışını temin ediyor. Yüksek tepki ve verimlilik için tasarlanmış yeni hidrolik sisteme sahip olan Cat 320 GC ve 320’de pilot hat ihtiyacını ortadan kaldıran, basınç kayıplarını düşüren ve yakıt tüketimini azaltan yeni bir ana kumanda valfi var. Ekskavatörlerde daha az hidrolik hat olduğu için yüzde 20 daha az yağ gerekiyor, uzun vadeli işletme maliyetleri düşüyor. 

Bakım Maliyeti;

Uzun ve iyi senkronize edilmiş bakım aralıkları olan yeni Cat ekskavatörler, daha az maliyet ile fazla iş yapıyor ve önceki modellere göre bakım maliyetlerini yüzde 15'e kadar düşürüyor. Yüksek kirlenme kapasitesi olan yeni Cat hidrolik dönüş filtresinin kullanım ömrü 3 bin saat. Bu önceki filtrelere göre yüzde 50 daha uzun. Entegre ön filtreli ve birincil ile ikincil filtreleri olan yeni Cat hava filtresi, kullanım ömrünü bin saate çıkarıyor ve önceki tasarımlara göre yüzde 100 artış sağlıyor.

Motor yağı, yakıt su ayırıcısı, yakıt deposu suyu ile çökelme ve soğutma sistemi seviyesi bakım kontrolleri zemin seviyesinden yapılıyor, işlem hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştiriliyor. Filtre konumlarını birleştirerek bakım süreleri kısaltılıyor.

Operatör Performansı;

Yeni nesil Cat ekskavatör kabinlerinde anahtarsız düğmeyle çalıştırma, büyük standart 203 milimetre dokunmatik ekranlı monitör ve kumanda tuşları ile ses yalıtımlı devrilme koruma yapısı (ROPS) gibi standart özellikler ile operatör konforu, güvenlik ve sessiz çalışma konusunda yeni bir standart yakalandı. Tepki ve çalışma şeklini belirlemek için programlanabilir kumanda kolu düğmeleri ile üretkenlik ayarları girilebiliyor. Yeni gelişmiş viskoz bağlantılar, önceki modellere göre kabin titreşimini yüzde 50'ye kadar azaltarak operatör yorgunluğunu azaltıyor.

Konfor ve lüks kabin paketleri olan yeni ferah kabinlerde alçak profilli tasarım ve büyük ön, arka ve yan camlar ile ekskavatörün ön ve yan tarafları kolay görülebiliyor. Opsiyonel 360 derece görüş kabiliyeti özelliği ile makine üzerindeki çok sayıda kameranın görüntüsü bir araya getirilerek operatörün her yönü görebilmesi sağlanıyor. Otomatik iklim kontrolü, dışarıdaki ortam sıcaklığından bağımsız olarak kabin içindeki sıcaklık ayarlarını koruyor. Bluetooth® entegre radyo ve telefon bağlamak ve şarj etmek için USB portları sayesinde evde olmasına alıştığınız konforlar operatörün çalışma ortamına taşınıyor. Lüks kabin tasarımlarındaki yatırılabilen konsol, kabine kolayca girip çıkmayı mümkün kılıyor.

Kaynak: Dünya İnşaat


6121 kez görüntülendi 27 Ekim 2017

Güncel İş Makinası Sektörü Haberleri

İnşaattan madenciliğe, tarımdan sanayiye kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan iş makineleri sektörü, 2023 yılında kendini gösteren güçlü satış trendiyle dikkat çekiyor.

14 Kasım 2023
Ülkemizde çeşitli sektörlere doğrudan veya dolaylı hizmet sağlayan iş makineleri sektörü, 2023 yılında da güçlü bir satış ivmesi sergilemeye devam ediyor. İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından açıklanan tahminlere göre, temmuz ayında T&uum...

14 Ağustos 2023
İş ve istif makineleri sektöründe talep, üç yıl önce başlayan artış eğilimini mayıs ayında da sürdürdü. Türkiye'de İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ve İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) tarafından açı...

05 Temmuz 2023
Ekonomideki daralmayı en sert şekilde yaşayan sektörlerin başında gelen Türkiye iş makineleri pazarında 2019 yılının ilk 2 ayında iş makineleri satışları %75,5 ve istif makinesi satışları %51,1 azaldı.

12 Mart 2019

Kiralık İş Makinası Arayanlar

İstanbul'da Kiralık Asfalt Silindiri Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Ay
İstanbul, Arnavutköy ilçesinde bulunan fabrika şantiyesinde yol yapımı için kullanılacak, 10T kapasiteli, operatörsüz asfalt silindiri kiralanacaktır.

25 Nisan 2024

Çanakkale'de Kiralık Su Tankeri (Arazöz) Aranıyor

1 adet, Süre: 3 Hafta
Çanakkale, Ezine ilçesinde fabrika yolu yapımında tazyikli hortum ile mıcır yıkama ve yol sulamada kullanılacak, 10T-15T kapasiteli, şoförlü su tankeri (arazöz) kiralana... Devamı

25 Nisan 2024

Kocaeli'de Kiralık Kırkayak Kamyon Aranıyor

1 adet, Süre: 2 Hafta
Kocaeli, Akmeşe ilçesinde bulunan çiftlik içerisinde hafriyat taşımada kullanılacak, tek çeker, hardox kasa, şoförlü kırkayak kamyon kiralanacaktır. Şoför için kalacak y... Devamı

25 Nisan 2024

Kütahya'da Kiralık Beko Loder Aranıyor

1 adet, Süre: 6 Ay
Kütahya, Tavşanlı ilçesinde DSİ sulama projesinde kullanılacak, JCB 4CX muadili, forklift çatalı olan, operatörsüz kazıcı yükleyici (beko loder) kiralanacaktır.

2 firma teklif verdi 24 Nisan 2024

Çanakkale'de Kiralık Greyder Aranıyor

1 adet, Süre: 2 Gün
Çanakkale, Ayvacık ilçesinde orman yolunda düzenleme ve temizleme işlerinde kullanılacak, Cat 140H muadili, operatörlü greyder kiralanacaktır. Operatör için kalacak yer ... Devamı

24 Nisan 2024

Malatya'da Kiralık Paletli Ekskavatör Aranıyor

3 adet, Süre: 5 Ay
Malatya, Merkez'de bulunan konut projesinde hafriyat işlerinde kullanılacak, 30T-35T arası kapasiteli, kırıcısı olan, operatörlü 3 adet paletli ekskavatör kiralanacaktır... Devamı

9 firma teklif verdi 23 Nisan 2024
Makinaparkuru'na, 2016 yılından itibaren;
20.000

Kiralık iş makinası arayan müşteriler istedikleri iş makinası detaylarını (hangi iş makinası, kaç adet, ne için kiralanmak isteniyor vb...) Makinaparkuru.com'a ileterek talep oluşturur.

7.000

Makinaparkuru.com, gelen talepleri iş makinası tedarikçisi olarak kayıt olan anlaşmalı iş makinası sahiplerine gönderir.

40.000
Firma Fiyat Teklifi Gönderdi

İş makinası sahipleri en kısa sürede fiyat tekliflerini iletir. Talep sahibi ve iş makinası sahibi firmaya hızlı iletişim için gerekli bilgiler gönderilir. Makinaparkuru.com herhangi bir komisyon talep etmez.