İş Makinası Sektörü Haberleri

Yılın İlk 2 Ayında İş Makineleri Satışları %75,5 Azaldı

Ekonomideki daralmayı en sert şekilde yaşayan sektörlerin başında gelen Türkiye iş makineleri pazarında 2019 yılının ilk 2 ayında iş makineleri satışları %75,5 ve istif makinesi satışları %51,1 azaldı.

İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan tahmini pazar rakamlarına göre, Türkiye’de Şubat 2019 ayı içerisinde satılan yeni iş makinesi sayısı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 75,5 oranında azalarak 200 adette kaldı. Yılın ilk 2 ayındaki satışların toplamı da benzer şekilde geçen yıla kıyasla %75,4 azalarak 346 adede ulaştı. 

İSDER (İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği) tahmini rakamlarına göre ise Şubat 2019 ayında Türkiye’deki toplam forklift ve depo ekipmanları pazarı, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 51,1 oranında azalarak 384 adet oldu. İlk 2 aydaki kayıp ise 1.125 adet ile %35,6 olarak gerçekleşti. 

Örneğine tarihimizde pek rastlamadığımız böylesine yüksek daralma rakamlarıyla oldukça zor bir dönemden geçen iş makinesi tedarikçileri seçim sonrasına odaklanmış durumda. 

Makinaparkuru olarak iş makinası sahiplerinin bu zor dönemde daha fazla işverene ulaşabilmesi konusunda biz de elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Kiralık iş makinası sahibiyseniz, Makinaparkuru'nda kiralık iş makinası arayan firmalara fiyat teklifi verebilirsiniz.

Not: İMDER’e üye olan firmaların toplam iş makineleri pazarının yaklaşık yüzde 93’ünü, İSDER’e üye firmaların ise toplam forklift pazarının yaklaşık yüzde 70’ini oluşturduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Forum Makina


1981 kez görüntülendi 12 Mart 2019

Güncel İş Makinası Sektörü Haberleri

İnşaattan madenciliğe, tarımdan sanayiye kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan iş makineleri sektörü, 2023 yılında kendini gösteren güçlü satış trendiyle dikkat çekiyor.

14 Kasım 2023
Ülkemizde çeşitli sektörlere doğrudan veya dolaylı hizmet sağlayan iş makineleri sektörü, 2023 yılında da güçlü bir satış ivmesi sergilemeye devam ediyor. İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından açıklanan tahminlere göre, temmuz ayında T&uum...

14 Ağustos 2023
İş ve istif makineleri sektöründe talep, üç yıl önce başlayan artış eğilimini mayıs ayında da sürdürdü. Türkiye'de İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ve İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) tarafından açı...

05 Temmuz 2023
İş makineleri üreticisi JCB, geliştirdiği patenti kullandığı iddiasıyla iş makineleri üreticisi Manitou’ya dava açtı.

06 Mart 2019

Kiralık İş Makinası Arayanlar

Mersin'de Kiralık Kompresör Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Hafta
Mersin, Tarsus OSB'de bulunan fabrika içerisinde kazan yapımında kaplama için hava üretmede kullanılacak, 7bar, 10m³ kapasiteli dizel kompresör kiralanacaktır.

18 Nisan 2024

Kayseri'de Kiralık Traktör Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Ay
Kayseri, Kocasinan ilçesinde bulunan tarlada ekim ve dikim işlerinde kullanılacak, tek çeker, 55'lik, şoförsüz traktör kiralanacaktır.

18 Nisan 2024

Malatya'da Kiralık Su Tankeri (Arazöz) Aranıyor

1 adet, Süre: 12 Ay
Malatya, Yeşilyurt ilçesinde bulunan konut şantiyesinde su çekmek kullanılacak, 20T arası kapasiteli kapasiteli, ön-arka sulama ve toma sistemleri olan, operatörsüz su t... Devamı

3 firma teklif verdi 18 Nisan 2024

Balıkesir'de Kiralık Telehandler Manitou Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Saat
Balıkesir, Gömeç de 4. katta bulunan eve klima takmak için personel yükseltmede kullanılacak, 18m yüksekliğe ulaşabilen, sepeti olan telehandler (Manitou) kiralanacaktı... Devamı

17 Nisan 2024

Antalya'da Kiralık Portatif Benzinli Jeneratör Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Ay
Antalya, Finike ilçesinde bulunan mermer ocağında elektrik takviyesi için kullanılacak, 300kVA kapasiteli, portatif benzinli jeneratör kiralanacaktır.

17 Nisan 2024

Tekirdağ'da Kiralık Kompresör Aranıyor

4 adet, Süre: 3 Ay
Tekirdağ, Merkez'de sabit noktada kumlamada işlerinde hava üretmede kullanılacak, 8bar kapasiteli, 4 adet dizel kompresör kiralanacaktır.

17 Nisan 2024
Makinaparkuru'na, 2016 yılından itibaren;
20.000

Kiralık iş makinası arayan müşteriler istedikleri iş makinası detaylarını (hangi iş makinası, kaç adet, ne için kiralanmak isteniyor vb...) Makinaparkuru.com'a ileterek talep oluşturur.

7.000

Makinaparkuru.com, gelen talepleri iş makinası tedarikçisi olarak kayıt olan anlaşmalı iş makinası sahiplerine gönderir.

40.000
Firma Fiyat Teklifi Gönderdi

İş makinası sahipleri en kısa sürede fiyat tekliflerini iletir. Talep sahibi ve iş makinası sahibi firmaya hızlı iletişim için gerekli bilgiler gönderilir. Makinaparkuru.com herhangi bir komisyon talep etmez.