İş Makinası Sektörü Haberleri

Genie Teleskopik Yükleyiciler İşmaktaş ile Türkiye Pazarında

20 yılı aşkın sektörel tecrübesi olan İşmaktaş, Genie Telehandler ürün grubunun Türkiye distribütörü oldu.

Daha güçlü, daha hızlı, daha ekonomik, daha verimli ve çok amaçlı kullanabildikleri için dünyadaki popülasyonu gittikçe artan telehandlerlar, Türkiye pazarında da önemini hissettirmeye başladı. Başta tarım ve inşaat olmak üzere endüstriyel tesisler, lojistik, madencilik gibi oldukça geniş alanlarda kullanılan bu araçların ülkemizde neredeyse kazıcı yükleyiciler kadar popüler olması öngörülüyor. Sektördeki faaliyetlerine servis hizmetleri ile başlayan ve zamanla edindiği tecrübeleri satış alanında değerlendirerek büyümeye devam eden İşmaktaş da iş makineleri sektöründe yaşanan gelişimlere ve yeniliklere ayak uydurarak ürün grubunu çeşitlendiriyor.

Genie telehandlerlar her alanda üstün


Genie’nin en yükseğe en hızlı şekilde yükselebilen ve en dar alanda bile dönebilen makine olarak dünya pazarında ön plana çıktığını belirten Aktaş, markanın Türkiye telehandler pazarında da kendini farklı konumlandıracağını vurguladı: “Genie, dünyada 18 metre sınıfında en yükseğe yükleyen makine durumundadır. Aynı zamanda 3 metre 55 cm çapta dönebildiği için manevra kabiliyeti de en yüksek makinedir. Bunlara ilave olarak hidrostatik yürüyüşe sahip ve iki farklı hız seçeneği bulunuyor. 30 kilometrenin üzerinde seyahat hızıyla mobil kullanım anlamında diğer markaları da geçiyor. Kısacası, makine hem en yükseğe yüklüyor hem en yüksek manevra kabiliyeti ile en dar alanlarda bile çalışabiliyor hem de en yüksek yürüyüş hızına sahip.

Tüm bunlara ek olarak, operasyon süresinin de çok kısa olması makineyi diğerlerinden ayıran önemli bir özelliktir. Genie 18 metre, kendi sınıfındaki makinelerden çok daha hızlı bir şekilde yükü bırakıp eski pozisyonuna dönüyor. Hatta öyle ki bu konuda bazı markalara yüzde 50 fark atıyor. Genie, yüksek operasyon ve yürüyüş hızına rağmen yakıt avantajı sunabilmesi ile de kendi sınıfında birincidir. Yüke duyarlı hidrostatik yürüyüş sistemi ve dizel otomobil teknolojisine sahip Euro Stage IIIB motor ile yakıt avantajı sağlanıyor. Makinedeki yeni teknolojiler, operatörlere kullanım kolaylığı da sunuyor.”

İlk model inşaat sahalarına geliyor 


İstikrarlı bir gelişim ile Türkiye pazarında 2016 yılında 681 adede ulaşan ve bu seneki satışlarının 700’ün üzerine çıkması beklenen telehandlerlar, en çok tarım ve inşaat sektörlerinde tercih ediliyor. Bu nedenle İşmaktaş olarak öncelikle inşaat sektörünü hedeflendiklerini ifade eden Tamer İsa Aktaş, açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Genie’den Türkiye’ye yalnızca Avrupa’da üretilen modeller geliyor. Amerika’da oldukça geniş skalada üretilmesine karşın Avrupa’da üretilen sabit şaseli makinelerde yalnızca 4 model buluyor: 18 metre, 14 metre, 7 metre ve 6 metre.

Türkiye’deki telehandler pazarını ise inşaat ve tarım sektörü yarı yarıya paylaşıyor. Tarımda ağırlık 7 metredeyken, inşaattaki ağırlık 18 metrede. Öyle ki 18 metre erişime sahip modeller bu payın yüzde 85-90’ına sahip ve popülasyonunun 300-330 adet olduğunu düşünüyoruz. Bunun yanında, öncelikli hedefimiz satışı artırmak değil, müşterilerimize çözüm ortağı olabilmek. Bu iki kriteri göz önünde bulundurarak öncelikle 18 metre yüksekliğe sahip model ile başlamayı uygun gördük. Bu aşamadan sonra diğer sektörlere hitap eden modellerimizi de pazara sunacağız.”

Kaynak : Forum Makina


1871 kez görüntülendi 09 Ocak 2018

Güncel İş Makinası Sektörü Haberleri

İnşaattan madenciliğe, tarımdan sanayiye kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan iş makineleri sektörü, 2023 yılında kendini gösteren güçlü satış trendiyle dikkat çekiyor.

14 Kasım 2023
Ülkemizde çeşitli sektörlere doğrudan veya dolaylı hizmet sağlayan iş makineleri sektörü, 2023 yılında da güçlü bir satış ivmesi sergilemeye devam ediyor. İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından açıklanan tahminlere göre, temmuz ayında T&uum...

14 Ağustos 2023
İş ve istif makineleri sektöründe talep, üç yıl önce başlayan artış eğilimini mayıs ayında da sürdürdü. Türkiye'de İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ve İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) tarafından açı...

05 Temmuz 2023
Ekonomideki daralmayı en sert şekilde yaşayan sektörlerin başında gelen Türkiye iş makineleri pazarında 2019 yılının ilk 2 ayında iş makineleri satışları %75,5 ve istif makinesi satışları %51,1 azaldı.

12 Mart 2019

Kiralık İş Makinası Arayanlar

İstanbul'da Kiralık Asfalt Silindiri Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Ay
İstanbul, Arnavutköy ilçesinde bulunan fabrika şantiyesinde yol yapımı için kullanılacak, 10T kapasiteli, operatörsüz asfalt silindiri kiralanacaktır.

25 Nisan 2024

Çanakkale'de Kiralık Su Tankeri (Arazöz) Aranıyor

1 adet, Süre: 3 Hafta
Çanakkale, Ezine ilçesinde fabrika yolu yapımında tazyikli hortum ile mıcır yıkama ve yol sulamada kullanılacak, 10T-15T kapasiteli, şoförlü su tankeri (arazöz) kiralana... Devamı

25 Nisan 2024

Kocaeli'de Kiralık Kırkayak Kamyon Aranıyor

1 adet, Süre: 2 Hafta
Kocaeli, Akmeşe ilçesinde bulunan çiftlik içerisinde hafriyat taşımada kullanılacak, tek çeker, hardox kasa, şoförlü kırkayak kamyon kiralanacaktır. Şoför için kalacak y... Devamı

25 Nisan 2024

Kütahya'da Kiralık Beko Loder Aranıyor

1 adet, Süre: 6 Ay
Kütahya, Tavşanlı ilçesinde DSİ sulama projesinde kullanılacak, JCB 4CX muadili, forklift çatalı olan, operatörsüz kazıcı yükleyici (beko loder) kiralanacaktır.

2 firma teklif verdi 24 Nisan 2024

Çanakkale'de Kiralık Greyder Aranıyor

1 adet, Süre: 2 Gün
Çanakkale, Ayvacık ilçesinde orman yolunda düzenleme ve temizleme işlerinde kullanılacak, Cat 140H muadili, operatörlü greyder kiralanacaktır. Operatör için kalacak yer ... Devamı

24 Nisan 2024

Malatya'da Kiralık Paletli Ekskavatör Aranıyor

3 adet, Süre: 5 Ay
Malatya, Merkez'de bulunan konut projesinde hafriyat işlerinde kullanılacak, 30T-35T arası kapasiteli, kırıcısı olan, operatörlü 3 adet paletli ekskavatör kiralanacaktır... Devamı

9 firma teklif verdi 23 Nisan 2024
Makinaparkuru'na, 2016 yılından itibaren;
20.000

Kiralık iş makinası arayan müşteriler istedikleri iş makinası detaylarını (hangi iş makinası, kaç adet, ne için kiralanmak isteniyor vb...) Makinaparkuru.com'a ileterek talep oluşturur.

7.000

Makinaparkuru.com, gelen talepleri iş makinası tedarikçisi olarak kayıt olan anlaşmalı iş makinası sahiplerine gönderir.

40.000
Firma Fiyat Teklifi Gönderdi

İş makinası sahipleri en kısa sürede fiyat tekliflerini iletir. Talep sahibi ve iş makinası sahibi firmaya hızlı iletişim için gerekli bilgiler gönderilir. Makinaparkuru.com herhangi bir komisyon talep etmez.