İş Makinası Sektörü Haberleri

JCB Teleskobik Yükleyici (Loadall) 40'ıncı Yılında

STFA grup şirketlerinden SİF İş Makinaları’nın distribütörlüğünü yaptığı dünyanın önde gelen iş makinası üreticilerinden JCB’nin geliştirdiği Loadall (Teleskobik Yükleyiciler) üretiminin 40'ıncı yılını kutluyor.

JCB, 1977'de ilk Loadall'ı tasarlayıp üretmesinden 2016 yazına kadar olan sürede 200 bininci teleskobik yükleyicisini üretti ve 200 bininci Loadall’ı üretme kilometre taşını geride bıraktı. 2017 yılında, JCB teleskobik yükleyici bu makinenin 40’ıncı yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor.

JCB son zamanlarda Loadall hattında ek lazerli ve plazma kesme ekipmanlarına 1 milyon Sterlin’den fazla yatırım yaptı. Plazma kesme ekipmanları daha sonra üretim aşamasında kaynak verimliliğini artırmak için keserek yiv açısı bile oluşturabiliyor. Lazerli kesme ekipmanından gelen bom çeliği daha sonra bomun kutu bölümünü oluşturmak amacıyla 650 tonluk bir prese geçiyor. Her aşamada, ekipman operatörleri uygulamadaki sonraki bölümü, yani "müşterileri"yle birlikte kaliteyi sürdürmekten sorumlu.

Bom kısımlarına başlangıçta burçlar takılarak punto kaynağı yapılırken, şase yanlarına tüm gerekli delikler açılarak bunların dişleri açılıyor. Modele bağlı olarak ortalamada iki şase tarafını yapmak 45 dakika sürüyor ve bunu 7-12 dakikalık delik açma ve delik dişi açma işlemleri izliyor.

Tüm şase ve bom yapılarına, her sac parçasını kusursuzca yerinde tutan karmaşık çok modelli delme kalıplarında elle punto kaynağı yapılıyor. Şase ve bom kaynağının yüzde 70'e kadar olan kısmı robot kaynak makineleriyle yapılıyor, ulaşılması zor alanlardan oluşan kalan yüzde 30 ise operatörler tarafından elle tamamlanıyor. Loadall üretim tesisinde her yıl 14 milyon 509 bin 818 metre kaynak teli kullanılıyor.

Şase kaynakla bir araya getirildikten sonra, bir ikiz delme makinesi iki deliğin kusursuz biçimde hizalanmış olduğundan emin olmak için bom montaj noktalarının nihai silindir çapını tamamlıyor. Ardından, 1,2 milyon Sterlin değerindeki iki bilgisayar kontrollü işleme merkezi bom kısımlarını deliyor, dişlerini açıyor ve montaja hazır biçimde tamamlıyor.

JCB üretmekte olduğu inşaat ekipmanları, tarımsal ve endüstriyel ekipmanlar alanlarında 70 yılı aşkın süredir faaliyetlerini sürdürüyor. Loadall adını verdiği teleskopik yükleyiciler, JCB’nin ürettiği iyi ürünler arasında yer alıyor.

Kaynak: Dünya İnşaat


2388 kez görüntülendi 27 Ekim 2017

Güncel İş Makinası Sektörü Haberleri

İnşaattan madenciliğe, tarımdan sanayiye kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan iş makineleri sektörü, 2023 yılında kendini gösteren güçlü satış trendiyle dikkat çekiyor.

14 Kasım 2023
Ülkemizde çeşitli sektörlere doğrudan veya dolaylı hizmet sağlayan iş makineleri sektörü, 2023 yılında da güçlü bir satış ivmesi sergilemeye devam ediyor. İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından açıklanan tahminlere göre, temmuz ayında T&uum...

14 Ağustos 2023
İş ve istif makineleri sektöründe talep, üç yıl önce başlayan artış eğilimini mayıs ayında da sürdürdü. Türkiye'de İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ve İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) tarafından açı...

05 Temmuz 2023
Ekonomideki daralmayı en sert şekilde yaşayan sektörlerin başında gelen Türkiye iş makineleri pazarında 2019 yılının ilk 2 ayında iş makineleri satışları %75,5 ve istif makinesi satışları %51,1 azaldı.

12 Mart 2019

Kiralık İş Makinası Arayanlar

Mersin'de Kiralık Kompresör Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Hafta
Mersin, Tarsus OSB'de bulunan fabrika içerisinde kazan yapımında kaplama için hava üretmede kullanılacak, 7bar, 10m³ kapasiteli dizel kompresör kiralanacaktır.

18 Nisan 2024

Kayseri'de Kiralık Traktör Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Ay
Kayseri, Kocasinan ilçesinde bulunan tarlada ekim ve dikim işlerinde kullanılacak, tek çeker, 55'lik, şoförsüz traktör kiralanacaktır.

18 Nisan 2024

Malatya'da Kiralık Su Tankeri (Arazöz) Aranıyor

1 adet, Süre: 12 Ay
Malatya, Yeşilyurt ilçesinde bulunan konut şantiyesinde su çekmek kullanılacak, 20T arası kapasiteli kapasiteli, ön-arka sulama ve toma sistemleri olan, operatörsüz su t... Devamı

3 firma teklif verdi 18 Nisan 2024

Balıkesir'de Kiralık Telehandler Manitou Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Saat
Balıkesir, Gömeç de 4. katta bulunan eve klima takmak için personel yükseltmede kullanılacak, 18m yüksekliğe ulaşabilen, sepeti olan telehandler (Manitou) kiralanacaktı... Devamı

17 Nisan 2024

Antalya'da Kiralık Portatif Benzinli Jeneratör Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Ay
Antalya, Finike ilçesinde bulunan mermer ocağında elektrik takviyesi için kullanılacak, 300kVA kapasiteli, portatif benzinli jeneratör kiralanacaktır.

17 Nisan 2024

Tekirdağ'da Kiralık Kompresör Aranıyor

4 adet, Süre: 3 Ay
Tekirdağ, Merkez'de sabit noktada kumlamada işlerinde hava üretmede kullanılacak, 8bar kapasiteli, 4 adet dizel kompresör kiralanacaktır.

17 Nisan 2024
Makinaparkuru'na, 2016 yılından itibaren;
20.000

Kiralık iş makinası arayan müşteriler istedikleri iş makinası detaylarını (hangi iş makinası, kaç adet, ne için kiralanmak isteniyor vb...) Makinaparkuru.com'a ileterek talep oluşturur.

7.000

Makinaparkuru.com, gelen talepleri iş makinası tedarikçisi olarak kayıt olan anlaşmalı iş makinası sahiplerine gönderir.

40.000
Firma Fiyat Teklifi Gönderdi

İş makinası sahipleri en kısa sürede fiyat tekliflerini iletir. Talep sahibi ve iş makinası sahibi firmaya hızlı iletişim için gerekli bilgiler gönderilir. Makinaparkuru.com herhangi bir komisyon talep etmez.