İş Makinası Sektörü Haberleri

Medmar 4 adet MTB 365 C Kırıcıyı Makine Parkına Kattı

Türkiye’nin birçok farklı noktasında mermer çıkartan Medmar, Mersin’in Taşucu bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Son derece zorlu arazi şartlarında devam eden üretimlerinde kullanmak üzere İnan Makina’dan kırıcı yatırımı yapan firma, dört adet MTB 365 C model kırıcıyı makine parkına kattı.

Makinelerin teslimatına ise İnan Makina Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dinçer Alkan, Anadolu Bölge Müdürü Gürel Sancak ve İnan Makina Mersin Bayii Murat İş Makineleri sahibi Ahmet Murat Mısır katıldı. Durmuş Murat Gölgeli, İnan Makina ile uzun yıllardır özellikle yedek parça tedariki konusunda çalıştıklarını belirterek, “Makine parkımızda bulunan başka markaların kırıcıları için yedek parçalar İnan Makina’dan karşılıyorduk. Son derece kaliteli ve dayanıklı ürünler üretiyorlar. Sonra bizler de İnan Makina’nın üretmiş olduğu kırıcıların da aynı kalitede olacağını düşünerek demo yapmaya karar verdik” dedi. Demo çalışması sırasında kullandıkları kırıcıların, istenilen performansı yakaladığını ve bu nedenle yeni alımda İnan Makina’yı tercih etmeye karar verdiklerini ifade eden Gölgeli, “Kırıcıdan üç temel beklentimiz var; birincisi performans, ikincisi dayanıklılık, üçüncüsü de düşük bakım maliyeti” dedi. Kırıcıların sahada çok yoğun bir şekilde çalıştığını ve günde yaklaşık 15 saat çalışma süresine ulaştıklarını belirten Gölgeli, çalıştıkları zeminin de son derece sert olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle kırıcıların sağlamlığının, işlerin aksamaması için önemli olduğuna da değinen Gölgeli, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü, “Ocakta çok yoğun bir üretim gerçekleştiriyoruz ve kullandığımız makinelerin dayanıklı olması, işlerin aksamaması için çok önemli. İnan Makina’nın üretmiş olduğu kırıcılardan da en büyük beklentimiz bu. Zaten yıllardır üretmiş oldukları yedek parçaları kullanıyorduk ve sağlam, dayanıklı olduğu için alıyorduk. Ürünlerinin de farklı olacağını düşünmüyoruz. Bu nedenle İnan Makina’dan şu anda dört adet MTB 365 C model kırıcıyı satın aldık.”

Mermer alanındaki faaliyetlerine 2004 yılında başlayan Medmar A.Ş ocaklarında bej renk üretimi ile yılda yaklaşık olarak 250 bin ton blok mermer çıkartıyor ve 350 kişinin üzerinde çalışana sahip. Türkiye’nin ve dünyanın sayılı mermer firmalarından biri olan Medmar, Mersin Taşucu bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Medmar’da yaklaşık olarak 14 yıldır çalışan ve şu anda makinelerden sorumlu olan Durmuş Murat Gölgeli, yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını ve Mersin Taşucu’nda bulunan şantiyenin sürekli faaliyette olduğunu belirtti. Medmar’ın müşteriye, personele, alt ve yan sanayiye daima dürüst davrandığını ve sektörün önde gelen firmalarından biri olduğunu dile getiren Gölgeli, “En öncelikli konularımızdan biri, müşterilerimizin ihtiyaçlarını ve beklentilerini anlamak ve onlara uygun ürünler sunabilmek” dedi. Üretimdeki kaliteyi korumak için taş ocaklarına sürekli yatırım yaptıklarını belirten Gölgeli, “Medmar şu anda dünyadaki en büyük üç mermer üreticisinden ve ihracatçısından biridir ve çevreye saygılı bir şekilde müşterilerine yüksek kaliteli ürün ve hizmetler sunmayı taahhüt etmektedir. Medmar hem teknoloji hem de bireysel becerilere inanmaktadır. Önerilere her zaman açık olmalıyız ki, önerileriniz operasyonlarımıza her zaman katkı sağlamış olur" dedi.

Kaynak: Makina Market Dergisi


3001 kez görüntülendi 20 Ekim 2017

Güncel İş Makinası Sektörü Haberleri

İnşaattan madenciliğe, tarımdan sanayiye kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan iş makineleri sektörü, 2023 yılında kendini gösteren güçlü satış trendiyle dikkat çekiyor.

14 Kasım 2023
Ülkemizde çeşitli sektörlere doğrudan veya dolaylı hizmet sağlayan iş makineleri sektörü, 2023 yılında da güçlü bir satış ivmesi sergilemeye devam ediyor. İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından açıklanan tahminlere göre, temmuz ayında T&uum...

14 Ağustos 2023
İş ve istif makineleri sektöründe talep, üç yıl önce başlayan artış eğilimini mayıs ayında da sürdürdü. Türkiye'de İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ve İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) tarafından açı...

05 Temmuz 2023
Ekonomideki daralmayı en sert şekilde yaşayan sektörlerin başında gelen Türkiye iş makineleri pazarında 2019 yılının ilk 2 ayında iş makineleri satışları %75,5 ve istif makinesi satışları %51,1 azaldı.

12 Mart 2019

Kiralık İş Makinası Arayanlar

Mersin'de Kiralık Kompresör Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Hafta
Mersin, Tarsus OSB'de bulunan fabrika içerisinde kazan yapımında kaplama için hava üretmede kullanılacak, 7bar, 10m³ kapasiteli dizel kompresör kiralanacaktır.

18 Nisan 2024

Kayseri'de Kiralık Traktör Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Ay
Kayseri, Kocasinan ilçesinde bulunan tarlada ekim ve dikim işlerinde kullanılacak, tek çeker, 55'lik, şoförsüz traktör kiralanacaktır.

18 Nisan 2024

Malatya'da Kiralık Su Tankeri (Arazöz) Aranıyor

1 adet, Süre: 12 Ay
Malatya, Yeşilyurt ilçesinde bulunan konut şantiyesinde su çekmek kullanılacak, 20T arası kapasiteli kapasiteli, ön-arka sulama ve toma sistemleri olan, operatörsüz su t... Devamı

3 firma teklif verdi 18 Nisan 2024

Balıkesir'de Kiralık Telehandler Manitou Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Saat
Balıkesir, Gömeç de 4. katta bulunan eve klima takmak için personel yükseltmede kullanılacak, 18m yüksekliğe ulaşabilen, sepeti olan telehandler (Manitou) kiralanacaktı... Devamı

17 Nisan 2024

Antalya'da Kiralık Portatif Benzinli Jeneratör Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Ay
Antalya, Finike ilçesinde bulunan mermer ocağında elektrik takviyesi için kullanılacak, 300kVA kapasiteli, portatif benzinli jeneratör kiralanacaktır.

17 Nisan 2024

Tekirdağ'da Kiralık Kompresör Aranıyor

4 adet, Süre: 3 Ay
Tekirdağ, Merkez'de sabit noktada kumlamada işlerinde hava üretmede kullanılacak, 8bar kapasiteli, 4 adet dizel kompresör kiralanacaktır.

17 Nisan 2024
Makinaparkuru'na, 2016 yılından itibaren;
20.000

Kiralık iş makinası arayan müşteriler istedikleri iş makinası detaylarını (hangi iş makinası, kaç adet, ne için kiralanmak isteniyor vb...) Makinaparkuru.com'a ileterek talep oluşturur.

7.000

Makinaparkuru.com, gelen talepleri iş makinası tedarikçisi olarak kayıt olan anlaşmalı iş makinası sahiplerine gönderir.

40.000
Firma Fiyat Teklifi Gönderdi

İş makinası sahipleri en kısa sürede fiyat tekliflerini iletir. Talep sahibi ve iş makinası sahibi firmaya hızlı iletişim için gerekli bilgiler gönderilir. Makinaparkuru.com herhangi bir komisyon talep etmez.