İş Makinası Sektörü Haberleri

MST İş ve Tarım Makinaları Komatek Fuarı'nda

MST İş ve Tarım Makineleri, bugün Ankara'da düzenlenen ve sektörün en prestijli fuarı olan KOMATEK 2017, 15'inci Uluslararası İş ve İnşaat Makina, Teknoloji ve Ekipmanları İhtisas Fuarı'da, ürün gamındaki 5 Serisi Bekoloder (kazıcı yükleyici), Yeni 6 Plus Serisi Bekoloder ve mini ekskavatörlerin yanı sıra, yeni paletli ekskavatörü ve teleskobik forkliftini ilk defa sergiledi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen KOMATEK Fuarı açılışında konuşan SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye'de makine sektörünün çok hızlı bir gelişim süreci yaşadığını belirterek, "Makine sektörümüz, 15 yıl öncesine göre, siyahla beyaz gibi net değişime uğradı. İthal makinelerden geri kalan tarafımız kalmadı" dedi. Yerli üretim iş makinalarında diğer ülkelerdeki çelik, tasarım ve motor sistemlerinin bulunduğunu kaydeden Konukoğlu, "Bizler iddialıyız. Gelişmiş ülkelerdeki makinelerle rekabet ederiz. Yeter ki, kamu başta olmak üzere kullanıcılar yerli makineleri tercih etsinler" diye konuştu.

Ekskavatör tanıtımı yapıldı

Konuşmaların ardından, MST standına geçilerek, Gaziantep'teki modern üretim tesislerinde, özellikle iş makinası operatörlerinin ihtiyaçlarına yönelik geliştirilen iş makineleri konuklara tanıtıldı.

Tanıtım etkinliğine, DMO Genel Müdür Yardımcısı İsmet Keskin, Karayolları Genel Müdür Yardımcısı Laçin Akçay, Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir, OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi, İş ve Tarım Makinaları Grup Başkanı Sami Konukoğlu ve çok sayıda konuk katıldı. MST iş ve Tarım Makineleri Satış ve Pazarlama'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aydın Karlı, MST iş makinelerinin, uzun süren detaylı, özenli tasarım ve mühendislik çalışmaları sonucu üretildiğini söyledi.

İş makinelerinin saha testleri sonucunda sektörünün ihtiyaçları gözetilerek üretildiğini ifade eden Karlı, öncelikle 22 ton ve 30 ton sınıfında üretilen MST ekskavatörü KOMATEK Fuarında hedef kitle ile buluşturduklarına dikkati çekti.

MST paletli ekskavatörlerin yüksek gücü, performansı, dayanıklılığı, düşük yakıt tüketimi ve işletme maliyeti ile şantiyelerin ihtiyacını karşılamayı hedeflediğini anlatan Karlı, şöyle devam etti,

"MST ekskavatörlerde kullanılan tüm komponentler dünya çapında bilinen ve tanınan markalardan seçilmiş olup, güçlü ve dayanıklı bir yürüyüş takımı ve fabrika bünyesinde ileri teknoloji ile üretilen bom, arm ve kepçe grubu ile donatılmıştır. Kabin konforu ve ergonomi açısından sınıfının tüm gerekliliklerini yerine getiren MST ekskavatörler, operatörlerine uzun ve yorucu çalışmalarda sağlıklı bir çalışma ortamı sunmaktadır.

Fuarda ayrıca sergilediğimiz diğer ürün grubu ise MST'nin yeni teleskobik forkliftidir. MST, Türkiye'nin tek yerli teleskopik forkliftüreticisi olarak 7 metreden 17 metreye kadar 7 çeşit modelde Teleskopik forklift üretimine Gaziantep'teki modern tesislerinde devam ediyor. Şimdi bu ürün grubuna torkkonvertörlü yeni üyelerini ekliyoruz. ST, mevcut seride kullanılan hidrostatik şanzımana ek olarak yeni seride torkkonvertörlü şanzıman ekleyerek, müşterilerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda tercih yapabilmesi sağlanmıştır.

Yeni Teleskopik forkliftserisinde ayrıca kabin tasarımı tamamen yenilenmiş olup yüksek konfor, ergonomi ve estetik müşteri beğenisine sunulmaktadır. Yeni ürün grubu ile birlikte 18 metre erişim mesafesine ulaşan MST teleskopik forklift, ayrıca farklı arazi koşullarında makinanın denge sistemini arttırması için müşteri talepleri doğrultusunda 'SWAY' özelliği eklenmiştir."

Yeni 6 plus serisi bekoloder

Fuarda sergilenen Yeni 6 Plus Serisi Bekoloderlerin, operatör istek ve beklentilerine yanıt verecek şekilde özenle tasarlandığına vurgu yapan Karlı, sözlerini şöyle sürdürdü,

"Operatörlere hassasiyet gerektiren kazı, kaldırma, indirme gibi işlerde kolay kontrol imkanı sağlayan ergonomik ve fonksiyonel arka kazıcı joystickler yeni serinin en çok dikkati çeken özelliklerinden birisi durumunda. Üzerindeki özel amortisör sistemi sayesinde birbirinden bağımsız olarak ayarlanabilen joystick konsolları, operatörün istediği konumda sabitlenerek daha ergonomik bir çalışma ortamı oluşturulmasına katkıda bulunuyor.

Yeni MST 6 Plus Bekoloderdekomple yenilenen kabin tasarımına ek olarak yenilenmiş klima ve kalorifer sistemi sayesinde sıcak ve soğuk havalarda kabin içerisindeki ısı operatörün istediği dereceye rahatlıkla getirilebiliyor. Kabin yalıtımı ciddi oranda artırılarak gereksiz ısı kayıplarının önüne geçilirken, dış ortamdan kaynaklanan seslerin kabin içerisinde operatöre oluşturduğu rahatsızlık minimum seviyelere çekiliyor."

Operatör konforunun yüksek seviyede hissedilebilmesi için standart donanım olarak sunulan havalı süspansiyonlu operatör koltuğunun, uzun ve yorucu çalışma sürelerinin operatör üzerindeki olumsuz etkilerinien aza indirdiğini anımsatan Karlı, MST'nin, Türkiye'nin tek yerli mini ekskavatör üreticisi olarak 1.6 ton ile 5.5 ton arasında 5 ayrı modelde mini ekskavatörü Gaziantep'teki modern tesislerinde üreterek, yurtiçi ve 30'dan fazla ülkeye pazarladığını da sözlerine ekledi.

 

MST Hakkında

MST İş ve Tarım Makinaları, tekstil, enerji, inşaat, ambalaj, iş ve tarım makinaları,bilişim, finans, gayrimenkul, AVM, sağlık ve eğitim sektörlerinde faaliyet gösteren SANKO Holding bünyesinde kuruldu. MST İş ve Tarım Makinaları, Gaziantep'teki 42 bin metrekare kapalı alanlı, modern teknoloji ile donatılan tesislerde ürettiği MST markalı bekoloder, telehandler ve ekskavatörle, SANKO çatısı altında ülkemiz sanayisine önemli değer katmaktadır.

Ar-Ge çalışmaları ile ürün gamını sürekli artıran ve yeni teknoloji çalışmaları yapan MST'nin Ar-Ge çalışmalarını, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca tescillenen Ar-Ge merkezinde Türk mühendis ve teknisyenler yürütmektedir.


1386 kez görüntülendi 04 Mayıs 2017

Güncel İş Makinası Sektörü Haberleri

İnşaattan madenciliğe, tarımdan sanayiye kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan iş makineleri sektörü, 2023 yılında kendini gösteren güçlü satış trendiyle dikkat çekiyor.

14 Kasım 2023
Ülkemizde çeşitli sektörlere doğrudan veya dolaylı hizmet sağlayan iş makineleri sektörü, 2023 yılında da güçlü bir satış ivmesi sergilemeye devam ediyor. İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından açıklanan tahminlere göre, temmuz ayında T&uum...

14 Ağustos 2023
İş ve istif makineleri sektöründe talep, üç yıl önce başlayan artış eğilimini mayıs ayında da sürdürdü. Türkiye'de İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ve İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) tarafından açı...

05 Temmuz 2023
Ekonomideki daralmayı en sert şekilde yaşayan sektörlerin başında gelen Türkiye iş makineleri pazarında 2019 yılının ilk 2 ayında iş makineleri satışları %75,5 ve istif makinesi satışları %51,1 azaldı.

12 Mart 2019

Kiralık İş Makinası Arayanlar

Mersin'de Kiralık Kompresör Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Hafta
Mersin, Tarsus OSB'de bulunan fabrika içerisinde kazan yapımında kaplama için hava üretmede kullanılacak, 7bar, 10m³ kapasiteli dizel kompresör kiralanacaktır.

18 Nisan 2024

Kayseri'de Kiralık Traktör Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Ay
Kayseri, Kocasinan ilçesinde bulunan tarlada ekim ve dikim işlerinde kullanılacak, tek çeker, 55'lik, şoförsüz traktör kiralanacaktır.

18 Nisan 2024

Malatya'da Kiralık Su Tankeri (Arazöz) Aranıyor

1 adet, Süre: 12 Ay
Malatya, Yeşilyurt ilçesinde bulunan konut şantiyesinde su çekmek kullanılacak, 20T arası kapasiteli kapasiteli, ön-arka sulama ve toma sistemleri olan, operatörsüz su t... Devamı

3 firma teklif verdi 18 Nisan 2024

Balıkesir'de Kiralık Telehandler Manitou Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Saat
Balıkesir, Gömeç de 4. katta bulunan eve klima takmak için personel yükseltmede kullanılacak, 18m yüksekliğe ulaşabilen, sepeti olan telehandler (Manitou) kiralanacaktı... Devamı

17 Nisan 2024

Antalya'da Kiralık Portatif Benzinli Jeneratör Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Ay
Antalya, Finike ilçesinde bulunan mermer ocağında elektrik takviyesi için kullanılacak, 300kVA kapasiteli, portatif benzinli jeneratör kiralanacaktır.

17 Nisan 2024

Tekirdağ'da Kiralık Kompresör Aranıyor

4 adet, Süre: 3 Ay
Tekirdağ, Merkez'de sabit noktada kumlamada işlerinde hava üretmede kullanılacak, 8bar kapasiteli, 4 adet dizel kompresör kiralanacaktır.

17 Nisan 2024
Makinaparkuru'na, 2016 yılından itibaren;
20.000

Kiralık iş makinası arayan müşteriler istedikleri iş makinası detaylarını (hangi iş makinası, kaç adet, ne için kiralanmak isteniyor vb...) Makinaparkuru.com'a ileterek talep oluşturur.

7.000

Makinaparkuru.com, gelen talepleri iş makinası tedarikçisi olarak kayıt olan anlaşmalı iş makinası sahiplerine gönderir.

40.000
Firma Fiyat Teklifi Gönderdi

İş makinası sahipleri en kısa sürede fiyat tekliflerini iletir. Talep sahibi ve iş makinası sahibi firmaya hızlı iletişim için gerekli bilgiler gönderilir. Makinaparkuru.com herhangi bir komisyon talep etmez.