İş Makinası Sektörü Haberleri

Tarımda Teleskopik Yükleyici Kiralama Talebi Artıyor

Tarımda iş makinelerinin kullanımı her geçen gün artıyor. Bu doğrultuda İzmir Foça'da pamuk üretimi yapan Celepler Pamuk Sanayi'de bünyesinde bulundurduğu çırçır fabrikalarında pamuk yükleme, boşaltma ve istifleme gibi zorlu işlerde MST İş ve Tarım Makinalar'ından kiraladığı ve satın aldığı teleskopik yükleyicileri ve kazıcı yükleyicileri kullanıyor.

İzmir’in Foça ilçesine bağlı olan Gerenköy Beldesi'nde 1952 yılında Mustafa Celep tarafından ticari faaliyetlere başlamış olan Celepler Pamuk Sanayi, günümüzde zirai alanda Ege bölgesinde sayılı firmalar arasında yer alarak üretimlerini sürdürüyor. 1984 yılında şirketleşerek Celepler Pamuk Sanayi ve Ticaret unvanını alan şirket, başta pamuk olmak üzere, buğday, mısır, arpa, saman, slaj, zeytin, enginar, erik, üzüm, nar gibi ürünlerin üretimi, işlenmesi ve borsalar nezdinde ticaretini gerçekleştiriyor. Firma, adı geçen ürünlerin yetiştirilmesi, hasadı ve işlenmesi sırasında, sahip olduğu teknolojik ekipmanlar ve bin 500’ü aşkın personel ile sektörün önde gelen isimlerinden biri. Firmanın ikinci kuşak yöneticilerinden olan Baki Celep, 1952 yılından bu yana devam eden geleneğin sürüdürülmesinin önemine şu şekilde değiniyor: “Babamız ilk olarak 1952 yılında ticari faaliyetleri başlatmış ve günümüze kadar gelinen süreçte, hiçbir aksama yaşamadan çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Biz bir aile şirketiyiz ve şu anda şirkette üçüncü kuşağımız, yani çocuklarımı hatta yavaş yavaş torumlarımız da görev almaya başladı. Bu geleneği sürdürmek bizim için son derece önemli ve çok değe verdiğimiz bir geçmişimiz var.” Toplamda dört kardeş olduklarını ve üç kardeş olarak baba mesleğini sürdürdüklerini ifade eden Celep, “Kardeşlerimizden biri farklı bir sektörde çalışmalarını sürdürürken biz üç kardeş pamuk, çiftçilik ve gıda üzerinde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Sanko ile çok uzun yıllardır iş birliği içinde olduklarını ve pamuk işlemeye başladıkları yıllardan bu yana Sanko ile ticari bir birliktelik oluşturduklarını hatırlatan Celep, “Sanko ile olan dostluğumuz çok uzun yıllara dayanıyor. Fabrikayı kurduğumuz dönemden bu yana işlediğimiz pamuğun bir kısmını Sanko’ya veriyoruz” dedi. Yıllar içerisinde Sanko’nun iş makinesi üretimini ileri boyutlara taşıması ile birlikte makine ihtiyaçlarını da Sanko İş Makinaları’ndan karşılamaya başladıklarını ifade eden Celep, “Sanko makine üretmeye başlayınca, biz de makinelerimizi onlardan temin etmeye karar verdik. Şu anda her yıl düzenli olarak 10 adet telehandler kiralaması gerçekleştiriyoruz. Bunun haricinde birkaç adet telehandleri de satın aldık ve kendi makine parkımıza ekledik. Ayrıca birkaç adet MST marka kazıcı yükleyicimiz de bulunuyor” dedi. Makineleri depolarda bulunan pamukların taşınması amacı ile kullandıklarını ifade eden Celep, özellikle Ege bölgesinde birkaç adet depolama merkezlerinin bulunduğunu belirtti. Çiftçilerin toplamış olduğu pamukların bu depolara getirildiğini dile getiren Celep, “Alım depolarımıza çiftçiler ürünlerinin işlenmesi için bize getiriyor. Biz de özellikle teleskopik yükleyicileri depoların doldurulup boşaltılmasında kullanıyoruz. Yani hem çiftçiden malı alıp depoluyoruz, hem de depodaki malları sevkıyat için taşıyoruz” dedi.

Kaynak: Makina Market


1499 kez görüntülendi 06 Kasım 2017

Güncel İş Makinası Sektörü Haberleri

İnşaattan madenciliğe, tarımdan sanayiye kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan iş makineleri sektörü, 2023 yılında kendini gösteren güçlü satış trendiyle dikkat çekiyor.

14 Kasım 2023
Ülkemizde çeşitli sektörlere doğrudan veya dolaylı hizmet sağlayan iş makineleri sektörü, 2023 yılında da güçlü bir satış ivmesi sergilemeye devam ediyor. İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından açıklanan tahminlere göre, temmuz ayında T&uum...

14 Ağustos 2023
İş ve istif makineleri sektöründe talep, üç yıl önce başlayan artış eğilimini mayıs ayında da sürdürdü. Türkiye'de İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ve İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) tarafından açı...

05 Temmuz 2023
Ekonomideki daralmayı en sert şekilde yaşayan sektörlerin başında gelen Türkiye iş makineleri pazarında 2019 yılının ilk 2 ayında iş makineleri satışları %75,5 ve istif makinesi satışları %51,1 azaldı.

12 Mart 2019

Kiralık İş Makinası Arayanlar

Malatya'da Kiralık Su Tankeri (Arazöz) Aranıyor

1 adet, Süre: 12 Ay
Malatya, Yeşilyurt ilçesinde bulunan konut şantiyesinde su çekmek kullanılacak, 20T arası kapasiteli kapasiteli, ön-arka sulama ve toma sistemleri olan, operatörsüz su t... Devamı

3 firma teklif verdi 18 Nisan 2024

Balıkesir'de Kiralık Telehandler Manitou Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Saat
Balıkesir, Gömeç de 4. katta bulunan eve klima takmak için personel yükseltmede kullanılacak, 18m yüksekliğe ulaşabilen, sepeti olan telehandler (Manitou) kiralanacaktı... Devamı

17 Nisan 2024

Antalya'da Kiralık Portatif Benzinli Jeneratör Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Ay
Antalya, Finike ilçesinde bulunan mermer ocağında elektrik takviyesi için kullanılacak, 300kVA kapasiteli, portatif benzinli jeneratör kiralanacaktır.

17 Nisan 2024

Tekirdağ'da Kiralık Kompresör Aranıyor

4 adet, Süre: 3 Ay
Tekirdağ, Merkez'de sabit noktada kumlamada işlerinde hava üretmede kullanılacak, 8bar kapasiteli, 4 adet dizel kompresör kiralanacaktır.

17 Nisan 2024

Bursa'da Kiralık Traktör Aranıyor

1 adet, Süre: 5 Ay
Bursa, Gemlik ilçesinde bulunan şantiyede çalışan makinalara mazot dağıtımı için kullanılacak, 70'lik, çift çeker, şoförsüz traktör kiralanacaktır.

17 Nisan 2024

Ağrı'da Kiralık Paletli Mini Ekskavatör Aranıyor

1 adet, Süre: 3 Ay
Ağrı, Merkez'de bulunan ormanda teraslama ve ağaçlandırma gibi işlerde kullanılacak, 5T kapasiteli, operatörsüz paletli mini ekskavatör kiralanacaktır.

2 firma teklif verdi 16 Nisan 2024
Makinaparkuru'na, 2016 yılından itibaren;
20.000

Kiralık iş makinası arayan müşteriler istedikleri iş makinası detaylarını (hangi iş makinası, kaç adet, ne için kiralanmak isteniyor vb...) Makinaparkuru.com'a ileterek talep oluşturur.

7.000

Makinaparkuru.com, gelen talepleri iş makinası tedarikçisi olarak kayıt olan anlaşmalı iş makinası sahiplerine gönderir.

40.000
Firma Fiyat Teklifi Gönderdi

İş makinası sahipleri en kısa sürede fiyat tekliflerini iletir. Talep sahibi ve iş makinası sahibi firmaya hızlı iletişim için gerekli bilgiler gönderilir. Makinaparkuru.com herhangi bir komisyon talep etmez.