İş Makinası Sektörü Haberleri

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Araç Filosunu Büyütmeye Devam Ediyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi araç filosunu kattığı 13 adet iş makinasının açılış ve tanıtım töreni Süleymanpaşa Dolgu Sahil Alanında gerçekleşti.

Törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Zeki Gürcün ve Fatih Ünsal, Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Şeref Çetin ile Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“BÜYÜKŞEHİR OLARAK ARAÇ FİLOMUZ OLDUKÇA UZUN”

Araç Filosu Açılış ve Tanıtım Töreninde ilk konuşmayı Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün gerçekleştirdi. Gürcün konuşmasında, “Burada alanda gördüğünüz 8 tanesi aldığımız greyder, 3 tanesi kanal kazıcı ve yükleyici, 1 tanesi mobil konkasör ve 1 adet port transit kamyonet olan 13 âdeti aracı hizmete sunuyoruz. Bunların toplam bedeli 9 milyon 839 bin lira. Bu araçlarla birlikte Büyükşehir Belediyesi kurulduktan bu yana oluşan araç filomuz oldukça uzun. 25 adet çekici TIR, 39 adet kamyon, 33 adet kamyonet, 17 adet greyder, 20 adet silindir, 4 adet ekskavatör, 10 adet kanal kazıyıcı yükleyici, 7 adet yükleyici, 1 adet dozer, 1 adet distribütör, 1 trimer asfalt kazıyıcı, 3 traktör, 36 dorze, 2 seyyar konkasör, 1 adet asfalt plenti, 10 silindir römorku, 3 adet silindir çekilebilir süpürge, 18 adet otobüs, minibüs, 26 adet pikap, 24 adet otomobil, 31 adet de muhtelif ekipman aldık. Bütün bunların kurulduğu günden bu yana Büyükşehir Belediyesine maliyeti 60 milyon 547 bin lira. Makinanız, ekipmanınız olmazsa hizmet yapmanız mümkün olmaz. Bu bilinçle yola çıktık ve bu makine parkını Başkanımız Kadir Albayrak’ın talimatı ve meclisimizin bütçeyi vermesi ile bu araç gereç imkânını sağlamış olduk. Bugün almış olduğumuz greyderlerle birlikte 8 ilçemize kurmuş olduğumuz şantiye hizmet birimlerimizdeki greyder ihtiyacını gidermiş olacağız. Bu greyderler yaz sezonunda tarla yollarının açılmasında da işlevi göreceğiz. Yılın geri kalan zamanında da yol bakım ve onarım çalışmalarında kullanılacak. Yol Şube Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen silindirle sıkıştırılan beton yol uygulamamızın sonuçlarını ve geri dönüşlerini olumlu yönde aldık. Özelikle TESKİ’nin büyük bir hamle ile bütün ilçelerimizde gerçekleştirmiş olduğu çalışmaların üzerinin örtülmesinde çok büyük bir avantaj sağladı. Bu yıl bu yolların örtülmesi ile ilgili 80 kilometre silindirle sıkıştırılmış yol yaptık. Bu aldığımız makinaları Devlet Malzeme Ofisi kanalı ile aldık. Bizim 2100 kilometre yol ağamız var. Bu yol ağamız içerisinde bu sene 198 km sıcak asfalt, 80 kilometre silindirle sıkıştırılmış beton yol, 281 km de sati kaplama yol yaptık. Bugüne kadar yapmış olduğumuz yolların bedeli 261 bin liradır.” dedi.

“HALK BÜYÜKŞEHİRE GÜVENİYOR”

Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün’ün ardından konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise, “Aslında bugün Büyükşehir’in yatırım günü, hani diyorlar ya alet işler, el övünür diye işte aletlerini toparlayan halkın seçimi ile gelmiş halkçı büyükşehir belediye başkanının bu kente yaptığı en önemli yatırımlarından bir tanesinin toplantısına geldik. Arkasında halkın gücü var, halk ona inanıyor, halk onu taşımaya, ona güvenmeye devam ediyor ve o da görevini yerini getiriyor. Ve bu iş makinelerini kente kazandırıyor. Baktığınız zaman Büyükşehir’in ruhunda zaten makine parkuru gerekli bir şey, yani taşıma suyu ile değirmen dönmüyor. İlk biz de göreve geldiğimizde belediye yeniydi yaptığımız işlerden bir tanesi ihtiyacımız olan makine parkurunu toparlamak oldu. Bizde aynı mantıkla, bir sosyal demokrat belediyenin mantığıyla kendi iş makinelerimiz temin etme yoluna gittik. Elbette Büyükşehir’in işi bizim gibi değil, bizim ki daha basit, sizin daha çok makineye ihtiyacınız var, makine gerektiren iş yapma özelliğiniz var. Bu nedenle paraları bir yerlere savurmak değil işte bunlar yerli yerinde fiyatları belli, alındığı yerler belli üstelik te iyi pazarlıklar ile alındığını biliyorum. Bu bakımdan bizim paramızı koruduğunuz için Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım sizin şahsınızda bu görevini yerine getiren tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

“TEKİRDAĞ’A HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ”

Törende son konuşma Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak gerçekleştirdi. Başkan Albayrak konuşmasında “Göreve geldiğimiz gün yol ağının büyük bir bölümünün kullanılmaz durumda olduğunu, bu yolları yapmak için gerekli ekipmanın da yüzde 70’nin kullanılmaz durumda olduğunu gördük. Her gün bir hizmet içerisindeyiz. Önümüzdeki günlerde pazar esnafının da hevesle beklediği Süleymanpaşa Meyve Sebze Halinin temelini atacağız. Bu hizmetler devam edecek. Yapılan hizmetlerden kim olursa olsun gurur duyulması gerekir.  Bu halkın hizmeti için her çalışan kişiye minnet duymak gerekir. Tarla yolların temizlenmesini, bakımının yapılmasını Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapıyoruz. Her ilçede kurduğumuz birim sayesinde bu hizmetler çok daha hızlı olacak. Muhtarlarımıza sesleniyorum, tarla yollarınız emin ellerde. TESKİ dahil yaptığımız yatırımlar 1 katrilyon 250 milyon lira.  Tekirdağ vergi vermede 9’uncu, almada 51’inci sırada'” ifadelerini kullandı. Tören konuşmaların ardında kurdele kesimi ile son buldu.


1532 kez görüntülendi 03 Aralık 2017

Güncel İş Makinası Sektörü Haberleri

İnşaattan madenciliğe, tarımdan sanayiye kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan iş makineleri sektörü, 2023 yılında kendini gösteren güçlü satış trendiyle dikkat çekiyor.

14 Kasım 2023
Ülkemizde çeşitli sektörlere doğrudan veya dolaylı hizmet sağlayan iş makineleri sektörü, 2023 yılında da güçlü bir satış ivmesi sergilemeye devam ediyor. İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından açıklanan tahminlere göre, temmuz ayında T&uum...

14 Ağustos 2023
İş ve istif makineleri sektöründe talep, üç yıl önce başlayan artış eğilimini mayıs ayında da sürdürdü. Türkiye'de İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ve İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) tarafından açı...

05 Temmuz 2023
Ekonomideki daralmayı en sert şekilde yaşayan sektörlerin başında gelen Türkiye iş makineleri pazarında 2019 yılının ilk 2 ayında iş makineleri satışları %75,5 ve istif makinesi satışları %51,1 azaldı.

12 Mart 2019

Kiralık İş Makinası Arayanlar

İstanbul'da Kiralık Asfalt Silindiri Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Ay
İstanbul, Arnavutköy ilçesinde bulunan fabrika şantiyesinde yol yapımı için kullanılacak, 10T kapasiteli, operatörsüz asfalt silindiri kiralanacaktır.

25 Nisan 2024

Çanakkale'de Kiralık Su Tankeri (Arazöz) Aranıyor

1 adet, Süre: 3 Hafta
Çanakkale, Ezine ilçesinde fabrika yolu yapımında tazyikli hortum ile mıcır yıkama ve yol sulamada kullanılacak, 10T-15T kapasiteli, şoförlü su tankeri (arazöz) kiralana... Devamı

25 Nisan 2024

Kocaeli'de Kiralık Kırkayak Kamyon Aranıyor

1 adet, Süre: 2 Hafta
Kocaeli, Akmeşe ilçesinde bulunan çiftlik içerisinde hafriyat taşımada kullanılacak, tek çeker, hardox kasa, şoförlü kırkayak kamyon kiralanacaktır. Şoför için kalacak y... Devamı

25 Nisan 2024

Kütahya'da Kiralık Beko Loder Aranıyor

1 adet, Süre: 6 Ay
Kütahya, Tavşanlı ilçesinde DSİ sulama projesinde kullanılacak, JCB 4CX muadili, forklift çatalı olan, operatörsüz kazıcı yükleyici (beko loder) kiralanacaktır.

2 firma teklif verdi 24 Nisan 2024

Çanakkale'de Kiralık Greyder Aranıyor

1 adet, Süre: 2 Gün
Çanakkale, Ayvacık ilçesinde orman yolunda düzenleme ve temizleme işlerinde kullanılacak, Cat 140H muadili, operatörlü greyder kiralanacaktır. Operatör için kalacak yer ... Devamı

24 Nisan 2024

Malatya'da Kiralık Paletli Ekskavatör Aranıyor

3 adet, Süre: 5 Ay
Malatya, Merkez'de bulunan konut projesinde hafriyat işlerinde kullanılacak, 30T-35T arası kapasiteli, kırıcısı olan, operatörlü 3 adet paletli ekskavatör kiralanacaktır... Devamı

9 firma teklif verdi 23 Nisan 2024
Makinaparkuru'na, 2016 yılından itibaren;
20.000

Kiralık iş makinası arayan müşteriler istedikleri iş makinası detaylarını (hangi iş makinası, kaç adet, ne için kiralanmak isteniyor vb...) Makinaparkuru.com'a ileterek talep oluşturur.

7.000

Makinaparkuru.com, gelen talepleri iş makinası tedarikçisi olarak kayıt olan anlaşmalı iş makinası sahiplerine gönderir.

40.000
Firma Fiyat Teklifi Gönderdi

İş makinası sahipleri en kısa sürede fiyat tekliflerini iletir. Talep sahibi ve iş makinası sahibi firmaya hızlı iletişim için gerekli bilgiler gönderilir. Makinaparkuru.com herhangi bir komisyon talep etmez.