Yerli jeneratör üreticisi Teksan, sadece ihracat için üretim yapacağı yeni tesisini devreye alıyor. Kocaeli Serbest Bölgesi’nde 25 milyon euroluk yatırımla kurulan fabrikada günlük 20 jeneratör üretimi hedefleniyor. Şirket yatırımı tamamen öz sermayeyle yaparken, üretim için gerekli malzemeleri de dezavantaj yaratmadığı sürece yerli firmalardan tedarik ediyor. Yeni fabrikada bugün için 50 kişiyi istihdam eden Teksan, yılın 3’üncü çeyreği itibariyle bu sayıyı 200’e çıkaracak.
Teksan Yönetim Kurulu Üyesi Burak Başeğmezler, Pazarlama İletişimi Müdürü Deniz Sağlam ve Pazarlama Direktörü Bertan Birkan, iftar programında bir araya geldikleri basın mensuplarına şirketin yatırımları ve hedefleriyle ilgili bilgiler verdiler.
Çağrı merkezlerine gelen şikâyetlerin çoğunluğunun yakıtı biten jeneratörler için yapıldığını dile getiren Teksan Yönetim Kurulu Üyesi Başeğmezler, ürettikleri ürünlerin genel olarak müşteri isteklerine göre şekillendirildiği ve standart üretimin sınırlı olduğunun bilgisini verdi. Kocaeli Serbest Bölgesi’nde yeni bir fabrika kurduklarını anlatan Başeğmezler, bu fabrikadaki üretimle tamamen ihracata odaklanacaklarım kaydetti. Fabrikayla birlikte üretim kapasitelerinin 3 katına çıkacağını bildiren Başeğmezler, “Bina yapıldı, test üretimlerine başladık. Yılın 3’üncü çeyreği itibariyle tam kapasite çalışmayı planlıyoruz. Bugün orada 50 kişilik istihdamımız var. Gelecek yıl 200 kişiye çıkacak buradaki istihdamımız. Toplam istihdamımız da 850 olacak. Fabrikanın yatırım bedeli 25 milyon euro. Tamamını öz sermayemizle gerçekleştirdik. Arsayı 49 yıllığına kiraladık” dedi. Bugün Kocaali’de ki fabrikada 5- 6 jeneratör ürettiklerini söyleyen Başeğmezler, tam kapasite çalışmaya başladıklarında günde 20 jeneratör üreteceklerini ifade etti.
Yabancı bir firmayla finale kaldı. Başeğmezler, Teksan’ ın şimdi Kuzey Amerika pazarına uygunluk belgesi almak için gerekli başvuruları yaptıklarını belirterek, o belgeyi alarak, imajlarını yükseltip Güney Amerika’ya daha fazla satış yapmayı hedeflediklerini vurguladı. Ar-Ge merkezi olmak için de yakın bir zamanda başvuru yapacaklarına dikkat çeken Başeğmezler, şöyle devam etti: “Teksan olarak Türkiye’deki şirketlerin Ar- Ge sıralamasında 97’nci sıradayız. Bu bizim için gurur kaynağı fakat Türkiye için kötü. Çünkü jeneratör herkesin yapa bileceği, daha standart bir ürün. Bu nedenle bizden ilerde daha fazla şirket olmalıydı. Biz üretimde mümkün olduğu kadar, bize dezavantaj yaratmadığı sürece yerli parçalar kullanıyoruz.”
Başeğmezler, Bursa’daki şehir hastanesi ihalesinde de yabancı bir firmayla birlikte son 2’ye kaldıklarının bilgisini paylaştı.
Öte yandan değişken devirli bir motor ile güneş veya rüzgar enerjisine entegre bir şekilde kullanılabilen Hibrit Jeneratörün prototip çalışmasını tamamlayan Teksan Jeneratör, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konusunda TÜBİTAK destekli olan bu yeni ürününün satışına 2017 yılında hız verecek. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan sistemi, yurtdışında daha çok telekomünikasyon firmaları kullanıyor. Teksan Jeneratör Ar-Ge yatırımları ile ihracat potansiyeli yüksek olan Hibrit Jeneratörü Türkiye’de ilk üreten şirket. Dünyada da bu teknolojiyi üretebilen sayılı şirketlerden biri konumunda bulunuyor.
Kiralık iş makinası arayan müşteriler istedikleri iş makinası detaylarını (hangi iş makinası, kaç adet, ne için kiralanmak isteniyor vb...) Makinaparkuru.com'a ileterek talep oluşturur.
Makinaparkuru.com, gelen talepleri iş makinası tedarikçisi olarak kayıt olan anlaşmalı iş makinası sahiplerine gönderir.
İş makinası sahipleri en kısa sürede fiyat tekliflerini iletir. Talep sahibi ve iş makinası sahibi firmaya hızlı iletişim için gerekli bilgiler gönderilir. Makinaparkuru.com herhangi bir komisyon talep etmez.