İş Makinası Sektörü Haberleri

Temsa Volvo Truck ile Daha Fazla Büyüyecek

Temsa İş Makinaları ile dünyanın önde gelen kamyon üreticilerinden Volvo Trucks’ın tüm Türkiye’yi kapsayan distribütörlük anlaşmasının birinci yılı Istanbul'da değerlendirildi.

Türkiye'de merkez ofisini, bayi ve satış sonrası hizmet ağını 2001 yılında kuran Volvo Trucks’ın 2017’de Türkiye Temsilciliği için Sabancı Holding iştiraklerinden Temsa İş Makinaları ile imzaladığı anlaşmanın ardından hızlı ve kararlı bir yapılanmaya giden şirketler, ilk 7 ayda ana hedefleri olan mevcut pazar içerisinde pazar payını yukarıya çekmeyi başardı.

Toplantıda, Sabancı Holding’in uluslararası iş birlikleriyle gücüne güç katmaya devam edeceğine değinen Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Cenk Alper, Volvo Trucks ile gelinen noktada gelecek vizyonu hakkında şunları söyledi:

“Hep birlikte büyük bir değişimin içerisindeyiz. Ulaşımın geleceği değişiyor, internet ekonomisi ile taşımacılık sektörü hızla büyüyor… Hızla değişen rekabetçi bir dünyada, endüstri şirketlerimiz inovasyon ve teknoloji ile sektörlerine yön vermeyi başarıyorlar. Sabancı’nın iş yapış şeklini en iyi şekilde temsil eden ve müşterileri için bir çözüm ortağı olan Temsa İş Makinaları’nın 1983 yılında, iş makinaları üretimi ve teknolojisinde dünya liderlerinden biri olan Komatsu iş birliği ile başlayan ve bugün yaklaşık 35 yıla ulaşan inşaat ve madencilik sektöründeki uzmanlığı Volvo Trucks ile yaratılan sinerjiyle daha da pekişti. Bu anlayışla bir araya gelmiş iki markanın başarısından duyduğumuz gururu belirtmek isterim.”

2001 yılından beri bulundukları Türkiye pazarında, Temsa İş Makinaları iş birliği sonrasında son 1 yılda yakaladıkları ivme sebebiyle memnuniyetini dile getiren Volvo Trucks Başkanı Claes Nilsson Volvo Trucks’ın genel olarak vizyon, misyon ve temel değerlerini paylaştığı konuşmasında sözlerine şöyle devam etti: “Bugün dönüşen dünyaya teknoloji ve inovasyona yaptığımız yatırımlarımızla yön veriyoruz. Otonom sürüşlü kamyonlardan elektrikli kamyonlara ve hibrid araçlara kadar birçok farklı teknolojiler sunan kamyonlar ile hizmet veriyoruz. Önceliğimiz her zaman güvenlik ve hedefimiz 2030 yılında kazaları ortadan kaldırmak. Bunun için önümüzde uzun bir yol var ancak emin adımlarla ilerlediğimizi söyleyebiliriz. Bugüne gelecek olursak, Türkiye de gelişmekte olan ve bizim için büyük önem taşıyan bir pazar. Türkiye’de de Temsa İş Makinaları ile olan iş birliğimizle bu pazarda büyümeye devam ediyoruz.”

Toplantıda Volvo Trucks Doğu Pazarları Direktörü Per Forsberg ise Volvo Trucks’a özel ürün teknolojileri, inovasyonları ve bunların nihai tüketiciye avantajlarını aktardı.Temsa İş Makinaları ve Volvo Trucks iş birliğinin gelecek vizyonunu da anlatan bir konuşma yapan Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Eşref Zeka ise ağır vasıta sektöründe, Volvo Trucks’ın pazar payını iki basamaklı hanelere taşımayı hedeflediklerinin altını çizerek şöyle devam etti: “Ağır vasıta sektöründe çekici pazarı geçtiğimiz sene daraldı ve pazarı 2017 yılında taşıyan inşaat tarafı oldu. Volvo Trucks burada çok güçlü. Sağlamlık, güvenlik, dayanıklılık ve yakıt tasarrufu kamyonlarımızın temel özelliklerini oluşturuyor. Özellikle inşaat sektöründeki gücünden dolayı Volvo Trucks’ın burada pazar payını artıracağına inanıyoruz. Önümüzdeki yıllarda uzun yol taşımacılığı hareketlendiğinde Volvo Trucks’ın orada da ciddi pay alacağını öngörüyoruz. Pazar payımızı %10’lara çıkarmak için satış ve satış sonrası ağımızı büyütüyoruz.”

Büyüme stratejilerini satış ve satış sonrası ağı güçlendirmek, finansman desteği ile ilgili avantaj sağlamak ve Volvo Trucks için 2.el pazarı oluşturmak olarak 3 başlık altında toplayan Zeka, Volvo Trucks ile hedeflerinin büyük olduğuna, ancak aynı vizyona sahip iki marka olarak, bu hedefleri gerçekleştireceklerine yürekten inandığını da dile getirdi. Eşref Zeka Temsa İş Makinaları’nın vizyonu konusunda ise şunları söyledi: “Bugün Temsa İş Makinaları olarak gücümüze güç katarak büyümeye ve 3.Havalimanı, TANAP gibi mega projelere verdiğimiz destekle Türkiye ekonomisine değer katmaya devam ediyoruz. Sektörün ihtiyaçları ve trendler doğrultusunda ürün gamımızı genişletmeye devam edeceğiz. Temsa İş Makinaları olarak sektörler arası yarattığımız sinerjiyle müşterilerimize değer katacak sürdürülebilir çözümler sunuyoruz.”


2287 kez görüntülendi 18 Ocak 2018

Güncel İş Makinası Sektörü Haberleri

Ekonomideki daralmayı en sert şekilde yaşayan sektörlerin başında gelen Türkiye iş makineleri pazarında 2019 yılının ilk 2 ayında iş makineleri satışları %75,5 ve istif makinesi satışları %51,1 azaldı.

12 Mart 2019
İş makineleri üreticisi JCB, geliştirdiği patenti kullandığı iddiasıyla iş makineleri üreticisi Manitou’ya dava açtı.

06 Mart 2019
Orman Genel Müdürlüğü, makine parkını MST ekskavatörleri ile güçlendirmeyi sürdürdü.

06 Mart 2019
İnşaat ekipmanı şirketleri Caterpillar ve Pon Equipment, Norveç’te 26 ton ağırlığında ve tamamen elektrikli olarak çalışan bir ekskavatör üretti.

01 Şubat 2019

Kiralık İş Makinası Arayanlar

Adıyaman'da Kiralık Telehandler Manitou Aranıyor

1 adet, Süre: 6 Ay
Adıyaman, Gerger ilçesinde deprem konut projesinde katlara malzeme iletmede kullanılacak, 18m yüksekliğe ulaşabilen, operatörlü telehandler Manitou kiralanacaktır. Opera... Devamı

1 firma teklif verdi 25 Mart 2023

Adana'da Kiralık Su Tankeri (Arazöz) Aranıyor

1 adet, Süre: 7 Ay
Adana, Yüreğir ilçesinde belediye bünyesinde kullanılacak, 18T kapasiteli, 2014 model ve üzeri, operatörlü/operatörsüz su tankeri (arazöz) kiralanacaktır. Günlük 08:00-1... Devamı

25 Mart 2023

Balıkesir'de Kiralık Paletli Mini Ekskavatör Aranıyor

1 adet, Süre: 6 Ay
Balıkesir, Merkez' de 90 adet villa yapım projesinde peyzaj işlerinde kullanılacak, operatörlü 6T-8T arası kapasiteli, operatörlü/operatörsüz paletli mini ekskavatör kir... Devamı

1 firma teklif verdi 25 Mart 2023

Bursa'da Kiralık Paletli Ekskavatör Aranıyor

1 adet, Süre: 3 Ay
Bursa, Gemlik' te kurumsal firma tarafından TOOG fabrikasında altyapı işlerinde kullanılacak, 35T kapasiteli, operatörlü paletli ekskavatör kiralanacaktır. Günlük 08:00-... Devamı

1 firma teklif verdi 25 Mart 2023

Bursa'da Kiralık Lastikli Yükleyici Aranıyor

1 adet, Süre: 3 Ay
Bursa, Gemlik' te kurumsal firma tarafından TOOG fabrikasında altyapı işlerinde kullanılacak, Komatsu 430 muadili, operatörlü lastikli yükleyici kiralanacaktır. Günlük 0... Devamı

25 Mart 2023

Iğdır'da Kiralık Dizel Forklift Aranıyor

1 adet, Süre: 3 Ay
Iğdır, Merkez' de geri dönüşüm fabrikasında kullanılacak, 3.5T kapasiteli, operatörsüz dizel forklift kiralanacaktır.

1 firma teklif verdi 24 Mart 2023
Makinaparkuru'na, 2016 yılından itibaren;
20.000

Kiralık iş makinası arayan müşteriler istedikleri iş makinası detaylarını (hangi iş makinası, kaç adet, ne için kiralanmak isteniyor vb...) Makinaparkuru.com'a ileterek talep oluşturur.

7.000

Makinaparkuru.com, gelen talepleri iş makinası tedarikçisi olarak kayıt olan anlaşmalı iş makinası sahiplerine gönderir.

40.000
Firma Fiyat Teklifi Gönderdi

İş makinası sahipleri en kısa sürede fiyat tekliflerini iletir. Talep sahibi ve iş makinası sahibi firmaya hızlı iletişim için gerekli bilgiler gönderilir. Makinaparkuru.com herhangi bir komisyon talep etmez.