İş Makinası Sektörü Haberleri

VOLVO EKSKAVATÖRLERİN GÜCÜNÜN KAYNAĞI İSVEÇ ÇELİĞİ

Kalite ve sağlamlıkta bir dünya markası olan İsveç çeliği, Volvo ekskavatörlerin sektördeki gücünün ana kaynağını oluşturuyor. Uzun ömürlülük ve yakıt tasarrufu da Volvo’nun iddialı olduğunu gösteren diğer etmenler olarak sıralanıyor.

Bugün tüm dünyada en sağlam çelik dendiğinde ilk akla gelen bölgelerden İsveç, fosfor ve kükürt içermeyen kaliteli demir yataklarına sahip bulunuyor. 13. yüzyıldan bu yana bir gelenek olarak devam eden çelik üretimi, detaylı kontrol aşamaları ve köklü geçmişiyle adından söz ettiriyor. İsveç’in ev sahipliği yaptığı demir çelik fabrikalarının da İsveç çeliği markasının yaratılmasında başrol oynuyor.

Günümüzde en kaliteli ve en sağlam çelik türlerinden biri olarak kabul edilen bu tür, en küçük otomobilden en büyük iş makinelerine kadar birçok alanda yaygın bir şekilde kullanılıyor. Anavatanı İsveç olan Volvo da ürünlerinde kullandığı İsveç çeliği ile birçok hedefi yakalamayı başarıyor.

185 yıllık serüvenin İsveç çeliğiyle uyumu

Volvo İş Makinaları’nın hikayesi 1832 İsveç’in Eskilstuna şehrinde Johan Theofron Munktell ve Jean ile Carl Gerhard kardeşlerin girişimiyle başlamış. Yıllar boyunca çeşitli şirket birleşmeleri ve satın almalar yoluyla büyüyen Volvo, günümüzde en büyük iş makinesi üreticileri arasında yer buluyor. 185 yıllık süreç içerisinde traktörden uçak motoruna kadar sayısız makine üretiminde görev alan sektörün öncü firmasının iş makineleri üretimi de bu sürede geniş bir yelpazeye yayıldı. İsveç çeliği kullanarak, diğer markalardan farklı bir yol izleyen ve sağlam ve kaliteli ürünlere imza atan Volvo’nun sunduğu hizmetler bununla da sınırlı kalmıyor. Uzun ömürlülük, dayanıklılık, yüksek performans, Volvo’yu bugün dünyanın önemli oyuncularından biri yapan başlıca unsurlar olarak gösteriliyor.


4844 kez görüntülendi 11 Ekim 2017

Güncel İş Makinası Sektörü Haberleri

İnşaattan madenciliğe, tarımdan sanayiye kadar geniş bir yelpazede hizmet sunan iş makineleri sektörü, 2023 yılında kendini gösteren güçlü satış trendiyle dikkat çekiyor.

14 Kasım 2023
Ülkemizde çeşitli sektörlere doğrudan veya dolaylı hizmet sağlayan iş makineleri sektörü, 2023 yılında da güçlü bir satış ivmesi sergilemeye devam ediyor. İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) tarafından açıklanan tahminlere göre, temmuz ayında T&uum...

14 Ağustos 2023
İş ve istif makineleri sektöründe talep, üç yıl önce başlayan artış eğilimini mayıs ayında da sürdürdü. Türkiye'de İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ve İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) tarafından açı...

05 Temmuz 2023
Ekonomideki daralmayı en sert şekilde yaşayan sektörlerin başında gelen Türkiye iş makineleri pazarında 2019 yılının ilk 2 ayında iş makineleri satışları %75,5 ve istif makinesi satışları %51,1 azaldı.

12 Mart 2019

Kiralık İş Makinası Arayanlar

Çanakkale'de Kiralık Paletli Ekskavatör Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Ay
Çanakkale, Yenice ilçesinde DSİ projesinde kazı yapmada kullanılacak, 14T -16T arası kapasiteli, operatörlü paletli ekskavatör kiralanacaktır. Operatör için kalacak yer ... Devamı

08 Mayıs 2024

Ankara'da Kiralık Dozer Aranıyor

1 adet, Süre: 2 Gün
Ankara, Gölbaşı ilçesinde bulunan toprak sahada düzenleme için kullanılacak, CAT D-6 muadili, operatörlü dozer kiralanacaktır.

07 Mayıs 2024

Diyarbakır'da Kiralık Su Tankeri (Arazöz) Aranıyor

1 adet, Süre: 1 Gün
Diyarbakır OSB'de bulunan fabrikada depoya su çekmede kullanılacak, 20T kapasiteli, operatörlü su tankeri (arazöz) kiralanacaktır.

07 Mayıs 2024

Trabzon'da Kiralık Telehandler Manitou Aranıyor

1 adet, Süre: 2 Ay
Trabzon, Çarşıbaşı ilçesinde TOKİ şantiyesinde katlara malzeme iletmede kullanılacak, 20m-25m arası yüksekliğe ulaşabilen, operatörlü telehandler Manitou kiralanacaktır.... Devamı

2 firma teklif verdi 07 Mayıs 2024

Diyarbakır'da Kiralık 10 Teker Kamyon Aranıyor

10 adet, Süre: 3 Ay
Diyarbakır, Bağlar ilçesinde DSİ projesinde saha içerisinde hafriyat taşımada kullanılacak, çift çeker, hardox kasa, Ford Cargo 4136 muadili, şoförlü 10 adet 10 teker ka... Devamı

1 firma teklif verdi 07 Mayıs 2024

Çanakkale'de Kiralık Beko Loder Aranıyor

1 adet, Süre: 6 Gün
Çanakkale, Merkez'e yakın bir bölgede eğitim amaçlı kullanılacak, operatörlü kazıcı yükleyici (beko loder) kiralanacaktır.

07 Mayıs 2024
Makinaparkuru'na, 2016 yılından itibaren;
20.000

Kiralık iş makinası arayan müşteriler istedikleri iş makinası detaylarını (hangi iş makinası, kaç adet, ne için kiralanmak isteniyor vb...) Makinaparkuru.com'a ileterek talep oluşturur.

7.000

Makinaparkuru.com, gelen talepleri iş makinası tedarikçisi olarak kayıt olan anlaşmalı iş makinası sahiplerine gönderir.

40.000
Firma Fiyat Teklifi Gönderdi

İş makinası sahipleri en kısa sürede fiyat tekliflerini iletir. Talep sahibi ve iş makinası sahibi firmaya hızlı iletişim için gerekli bilgiler gönderilir. Makinaparkuru.com herhangi bir komisyon talep etmez.